Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE FUTURE
(c) TMDB
Flashback

THE FUTURE 


Welkom in het zonderlinge universum van Miranda July. Na haar bizar, maar in Cannes met de Camera D’Or bekroonde filmdebuut Me And You And Everyone We Know, probeert deze Amerikaanse auteur, actrice en video performance artieste je in The Future op een bevreemdende manier binnen te loodsen in haar irreële leefwereld en je te confronteren met haar lodderige existentiële toekomstvisie. Dat klinkt bijzonder zwaarmoedig en gecompliceerd, doch dat is het zeker niet. The Future is eigenlijk vrij simpel en minimalistisch en de vertelstijl is toegankelijk.

Het verhaal? Sophie en Jason zijn verliefd op elkaar en hokken samen in Los Angeles. Ze leven kalm en bescheiden. Ze reflecteren onderling over hun ouderdom en komen tot het besef dat ze als dertigers dringend met hun dagelijkse routine moeten kappen. Na intens overleg besluiten ze om binnen een maand de achtergelaten zwerfkat Paw-Paw te adopteren. Daardoor beseffen ze dat de houdbaarheidstermijn van hun vrijheid al over amper dertig dagen verstrijkt. Ontredderd geven ze beiden hun vaste baan op. Hij wordt vrijwilliger met groene vingers. Zij ontpopt zich tot videoclipsukkel. Ze modderen beiden maar wat aan en er rijzen vragen over hun liefde voor elkaar. Uiteindelijk trekt Sophie op zoek naar geborgenheid, in bij een oudere man en wordt de (sprekende) adoptiekat aan zijn mistroostig lot overgelaten.

The Future is een ongewone doch heel originele vingeroefening boordevol metaforen en ‘kattebelletjes’. Het zal van toeschouwer tot toeschouwer afhangen of die zich ontvankelijk kan opstellen voor July’s naïef gekoketteer met de bikkelharde maatschappij en haar soms lichtjes geschifte hersenkronkels. Een onderhoudende komedie met een hoek af.


GENRE: komedie
JAAR: 2011
REGISSEUR: Miranda July
CAST: Hamish Linklater, Miranda July, David Warshofsky, Isabella Acres
LAND : USA

Related posts