Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Ereprijs voor Harmony Korine op Locarno
Nieuws

Ereprijs voor Harmony Korine op Locarno 

De Amerikaanse regisseur Harmony Korine reist deze zomer naar Zwitserland om een ereprijs in ontvangst te nemen op de 76e editie van het Locarno Film Festival dat van 2 tot 12 augustus loopt.

De regisseur krijgt op 11 augustus op het Piazza Grande de Leopard of Honor voor zijn bijzondere prestaties. Het festival zal ook Korine’s cultfilms Gummo (1997) en Spring Breakers (2012) vertonen.

“Harmony Korine is moeilijk vast te pinnen, moeilijk te categoriseren als filmmaker, maar hij is een kunstenaar wiens touch onmiskenbaar is, in welke vorm dan ook”, aldus artistiek directeur Giona A. Nazzaro van Locarno. “Een rebelse anarchist – zowel gevaarlijk als poëtisch. Korine herdefinieerde de term “buitenbeentje” in de Amerikaanse cinema, zonder ooit de glimlach op zijn gezicht te verliezen.”

Eerdere ontvangers van de Leopard of Honor waren onder meer Manoel de Oliveira, Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Jean-Luc Godard, Werner Herzog, Agnès Varda, Michael Cimino, Marco Bellocchio, John Waters en Kelly Reichardt.

Related posts