Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Dimitri Verhulst start met opnames van regiedebuut Waarom Wettelen
© Menno Mans
België boven

Dimitri Verhulst start met opnames van regiedebuut Waarom Wettelen 

Deze week starten de opnames van het regiedebuut van Dimitri Verhulst, auteur van de onder meer verfilmde boeken De helaasheid der dingen en Engel.

Waarom Wettelen volgt een bonte groep familieleden en vrienden op de begrafenis van de net overleden Christine. Daar duikt plots de “verloren” pleegzoon Antoinne én haar notaris op, met een wilsbeschikking waarin staat dat Christine met een traditionele begrafenisstoet in Wettelen begraven wenst te worden. Tot grote verbijstering van haar man Bas (Peter Van den Begin) en kinderen, want niemand weet van het bestaan van dat dorp en waarom ze daar begraven wil worden… Tijdens de lange tocht stellen ze vast dat niemand echt wist wie Christine was en al snel worden oude intriges opgedolven. Wanneer de rustplaats eenmaal bereikt is, zijn alle familiebanden stevig door elkaar geschud.

PETER VAN DEN BEGIN
© Menno Mans


“Ik kijk er enorm naar uit om met deze straffe cast en ploeg te beginnen filmen. Gezegend met drie boekverfilmingen kijk ik nu erg naar uit om mijn eigen beeldtaal los te laten op het publiek. Ik heb lang met het verhaal Waarom Wettelen in mijn hoofd gezeten en ben uiteindelijk tot het besef gekomen dat film de enige manier is om het verteld te krijgen. Anders dan de verfilmingen van mijn literair werk, is Waarom Wettelen dan ook een oorspronkelijk scenario.” zegt Dimitri over het project.

De regisseur wist dan ook meteen een indrukwekkende ensemblecast te strikken voor zijn debuutfilm met Vlaams talent. In de hoofdrollen zien we Peter Van den Begin, Tine Roggeman, Cami Moonen, Marijke Pinoy, Hilde Heijnen, Amara Reta, Tom Vermeir, Dominique Van Malder Bert Haelvoet en nieuwkomer Emiel Vandenberghe. Verder zien we ook Lukas Bulteel, Frank Van Der Linden en Zouzou Ben Chikha in de film.

Related posts