Subscribe Now
Trending News

Blog Post

De Acht Bergen grote winnaar van de Italiaanse David di Donatello Awards
DE ACHT BERGEN (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

De Acht Bergen grote winnaar van de Italiaanse David di Donatello Awards 

De Acht Bergen van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch en Exterior Night van Marco Bellocchio waren de prijsbeesten op de 68e editie van de Italiaanse David di Donatello Awards.

De Acht Bergen won zowel beste film als beste niet-originele scenario, fotografie en geluid. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Paolo Cognetti. Luca Marinelli en Alessandro Borghi spelen de hoofdrollen als twee mannen met verschillende achtergronden die een levenslange band opbouwen tijdens de zomers die zij als kinderen doorbrengen in een afgelegen bergdorp. De film ging vorig jaar in wereldpremière in Cannes, waar hij de juryprijs won.

Het is de tweede keer in de geschiedenis van de David di Donatello-awards dat een film van niet-Italiaanse regisseurs de prijs voor beste film in de wacht sleept. De laatste keer was dat in 1971, met het door Dino de Laurentiis geproduceerde epos Waterloo van de Russische regisseur Sergei Bonderchuk, die samen met The Garden of the Finzi-Continis en The Conformist won.

Zijn co-regisseur Charlotte Vandermeersch is pas de tweede vrouw die de prijs voor beste film wint, na Francesca Archibugi, die de prijs tweemaal in de wacht sleepte voor Verso Sera en The Great Pumpkin in respectievelijk 1991 en 1993.

Marco Bellocchio won beste regisseur voor serie tover de gebeurtenissen rond de ontvoering van de Rode Brigade en de moord op de voormalige Italiaanse premier Aldo Moro in 1978. De ervaren filmmaker won de prijs eerder voor Vincere en The Traitor in respectievelijk 2010 en 2020. Ruben Oslund’s Triangle Of Sadness won beste internationale film. In andere prijzen werden actrice Isabella Rossellini en regisseur Enrico Vanzina beloond met speciale ereprijzen.

Related posts