Subscribe Now
Trending News

Blog Post

CHELLO SHOW (LAST FILM SHOW)
CHELLO SHOW (c) The Movie Database (TMDB)
Unknown pleasures

CHELLO SHOW (LAST FILM SHOW) 


De kleine niet op zijn mond gevallen Samay mag voor het eerst mee met zijn ouders op cinemabezoek, maar zijn vader verduidelijkt dat het meteen ook zijn laatste bezoek zal zijn want hij vindt de filmwereld een vieze bedoening. Samay wordt meteen gebeten door de film-microbe. Het gaat zover dat hij zelfs spijbelt om de films kosteloos te gaan zien. Hij wordt natuurlijk betrapt door de uitbater en door zijn vader en wordt verboden om de bioscoop nog binnen te gaan. Zijn wereld valt hierdoor in duigen.

Maar dan ziet hij Fazal zitten en ontdekt dat dit de projectionist van de bioscoop is. Door een deal met het eten dat zijn moeder liefdevol maakt (denken we maar aan het mooie Lunchbox) voor tijdens de schooluren ontstaat er een nauwe band tussen de twee. Het clevere baasje wil met de middelen die hij heeft hetzelfde bereiken om voor zijn vrienden film te kunnen tonen. Je ziet hem al denkende problemen vaststellen en die door zijn eigen ontdekkingen oplossen. Maar dan komt de intrede van het vieze woord digitalisering. Wat volgt is één van de mooiste dingen die we in een film al hebben mogen zien.

Chello Show is een film voor jong en oud met een hart voor film en een gezonde interesse in de rijke filmgeschiedenis. Dit is iets voor mensen die Cinema Paradiso konden appreciëren, maar ook genoten hebben van Slumdog Millionaire.

 Cineast Pan Nalin (Samsara, Angry Indian Goddesses) is een autodidactische regisseur, producent en schrijver brengt alles mooi samen in een klein meesterwerkje dat iets meer dan anderhalf uur van je tijd vergt. Helaas zijn deze juweeltjes verbannen tot een kort leven binnen het festival circuit (zo was hij te zien op het MOOOV Filmfestival 2023 ) en krijgen ze de kans niet om een breder publiek in vervoering te brengen op het grote witte doek. Onze verwachtingen voor Chello Show zijn ingelost en zelf overtroffen. En wat een rol van de kleine Bhavin Rabari!!  


GENRE: drama
JAAR: 2021
REGISSEUR: Pan Nalin
CAST: Bhavin Rabari, Richa Meena, Bhavesh Shrimali, Dipen Raval, Rahul Koli
LAND : INDIE

Related posts