Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Disney Klassiekers #93 – Soul (2020) met Jean-Marc Mwema & Dree Peremans
SOUL (c) The Movie Database (TMDB)
Podcast

Disney Klassiekers #93 – Soul (2020) met Jean-Marc Mwema & Dree Peremans 

Dree Peremans is trombonespeler, oprichter van de swingjazzband en bandleider van de VRT Bigband. Kortom: jazz is zijn ‘spark’. Jean-Marc Mwema is basketbalspeler bij de Antwerp Giants. Kortom: sport is zijn ‘spark’. Maar als tiener heeft Dree ook nog gebasket. En Jean-Marc was vast lid van de blokfluitgroep op zijn school. Ze delen dus best was passies, waaronder ook: animatie. Soul is een film over jazz, over de betekenis van het leven, over wat ons drijft. Zaken die ons uiteindelijk allemaal binden. We hebben over de fluffy visualisatie van het verzonnen hiernamaals ‘The Great Beyond’ en de plek waar zielen ontstaan, ‘The Great Before’. We vragen ons af wat die pizza’s doen in The Hall of Everything, een plek waar niemand ze kan eten? Over de al dan niet herkenbare teleurstellingen in The Hall of You. Hebben dieren ook een ziel dat ontstond in een You Seminar? En heeft elke vriendengroep geen boekhoudkundige Terry? Dree en Jean-Marc zijn een complementair en onverwacht duo. Misschien moet ik hen eens op sleeptouw nemen: de ene naar een banketmatch en de ander naar een jazzconcert?

Related posts