Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Festivaldirecteur van Cannes reageert op uitspraken van Adèle Haenel
Adèle Haenel in LA FILLE INCONNUE (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Festivaldirecteur van Cannes reageert op uitspraken van Adèle Haenel 

Thierry Fremaux, de festivaldirecteur van Cannes reageert op de uitlatingen van de Franse actrice Adèle Haenel die in een recent interview Cannes hekelt omdat het regisseurs als Roman Polanski of acteurs zoals Gerard Depardieu zou steunen.

Haenel, die in maart 2022 publiekelijk aankondigde te stoppen met acteren, schreef vorige week een open brief waarin ze het filmfestival van Cannes bekritiseerde. Ze voegde eraan toe dat Cannes “klaar was om er alles aan te doen om de verkrachters te verdedigen” en ze beweerde tevens dat de Franse filmindustrie daarmee haar eigen #MeToo-beweging had “geannuleerd”.

“Ze is erg radicaal, maar het is een foute opmerking”, zei Fremaux. “Het is misplaatst. Mensen gebruiken het filmfestival van Cannes om over wereldproblemen te praten, en ik vind dat prima. Maar echt, ik weet niets van het imago van Johnny Depp in de VS. Om je de waarheid te vertellen, heb ik in mijn leven maar één regel, en dat is de vrijheid van denken en de vrijheid van meningsuiting en handelen binnen een wettelijk kader.”

Het filmfestival van Cannes in 2023 zorgde voor controverse nadat Jeanne du Barry met Johnny Depp in de hoofdrol was geselecteerd als de openingsavond.

Related posts