Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Jane Fonda beschuldigt Franse regisseur
JANE FONDA en ALAIN DELON in JOY HOUSE (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Jane Fonda beschuldigt Franse regisseur 

Jane Fonda heeft haar boekje open gedaan over de ondertussen reeds overleden Franse filmmaker René Clément voor seksuele intimidatie op de set.

Clément zou haar een voorstel hebben gedaan tijdens het filmen van de thriller Joy House (aka Les Félins) uit 1964 waarin ook Alain Delon en Lola Albright speelden. Natalie Wood zou aanvankelijk de hoofdrol spelen, maar haakte af. Fonda verving haar.

Jane Fonda in : “Nou, hij wilde met me naar bed omdat hij zei dat het personage in de film een orgasme moest hebben en hij moest zien hoe mijn orgasmes waren. Hij zei het in het Frans en ik deed alsof ik het niet begreep.”

Clément was 51 jaar oud ten tijde van de productie; Fonda was 27. Forbidden Games– filmmaker en Cannes award winnaar René Clément overleed in 1996. De verklaring van Fonda volgt op een protest tegen het filmfestival van Cannes in 2023 vanwege de deelname van controversiële filmmakers als Johnny Depp en Maïwenn, die beiden de hoofdrol spelen in de openingsfilm Jeanne du Barry. Thierry Fremaux, festivaldirecteur van Cannes, heeft hun aanwezigheid op het festival verdedigd in de nasleep van de MeToo-beweging.

Bron: Indiewire

Related posts