Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Volgens Roger Deakins is Kundun het meesterwerk van Scorsese
KUNDUN (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Volgens Roger Deakins is Kundun het meesterwerk van Scorsese 

In zijn legendarische carrière heeft Roger Deakins samengewerkt met topregisseurs als de Coen Brothers, Sam Mendes en Denis Villeneuve, en ook één keer met Martin Scorsese.

Kundun, Scorsese’s film uit 1997 over de 14e Dalai Lama, leverde Deakins de derde van zijn in totaal 16 Oscar-nominaties voor Beste Cinematografie op (hij zou de award ook winnen voor Blade Runner 2049 en 1917). Tijdens een recent interview vertelde Deakins over hoe het was om samen te werken met Scorsese en waarom hij denkt dat Kundun zijn meesterwerk is.

“Marty maakt meestal storyboards, maar bij Kundun was het gewoon het script met zijn ideeën en met notities wat de camera gaat doen. Hij tekende een breed shot of een tracking shot met kleine stokfiguurtjes. Hij gaf ons daar een kopie van en zei: ‘Dit is de basis van waar we aan werken. Het is dus echt gedaan met zijn aantekeningen in het script, dus in termen van het instellen van de opname, had ik niet veel flexibiliteit. We hadden lange gesprekken over de stijl ervan. Het is in feite een lang gedicht, daarom hou ik zo van de film. Ik denk dat Kundun Scorsese’s beste film is. Ik hou van de symmetrie en de poëzie ervan.”, aldus Deakins.

Bron: Indiewire

Related posts