Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Belgische Zondebokken stunten tweemaal in Cannes
Zondebokken (c) Rocky Grispen
België boven

Belgische Zondebokken stunten tweemaal in Cannes 

Wist je dat Cannes naast de reguliere competities en premières nog vele honderden filmen in de aanbieding heeft? Die kan je ontdekken op de Marché du Film, een grote beurs waar sales agents en producers uit de ganse wereld hun films voorstellen aan distributeurs, bioscoopuitbaters en festivalprogrammatoren. Wil je dat jouw film opvalt in dat immense aanbod, dan helpt het om wat lef te tonen en met een gedurfde stunt de spotlights op te zoeken.

Dat had het team achter de Belgische/Nederlandse langspeelfilm Zondebokken goed begrepen. Al op de openingsavond sloegen ze toe. Net op het moment dat Johnny Depp over de rode loper wandelde, projecteerden ze #zondebokken op het spandoek dat het Palais siert. Je kon er niet naast kijken.


Enkele dagen later waren ze daar terug. Niet met een stiekeme projectie ditmaal, maar ze paradeerden over de Croisette met een heus marteltuig dat ook in de historische thriller opduikt. Op het houten paard zette men tijdens de Middeleeuwen slachtoffers en men hing steeds meer gewichten aan de benen tot hun lijven als het ware scheurden. In Cannes vielen er geen slachtoffers, maar namen voorbijgangers spontaan plaats op het paard voor een foto.

Rocky Grispen
ROCKY GRISPEN (C) Rocky Grispen

We vermoeden dat de nieuwsgierigheid naar Zondebokken hiermee wel gewekt is. Al moeten we nog even geduld oefenen. Half november komt de film over de Limburgse Bokkenrijders bij ons in de zalen. De Belgische regisseur, scenarist en producer Rocky Grispen neemt ons daarin mee naar het jaar 1789. Zondebokken volgt twee gerechtsdienaars met tegenstelde visies die belast zijn met het onderzoek naar de beruchte bende.

Rocky Grispen draaide de rauwe thriller grotendeels in Belgisch en Nederlands Limburg met een team bestaande uit lokale filmprofessionals, acteertalent en figuranten. In totaal werkten een 200-tal mensen mee aan Zondebokken. Zij droegen historische correctheid hoog in vaandel. De kleding, de rekwisieten, de decors en ook de dialecten zijn allemaal accuraat.

Wij zijn in elk geval al zeer benieuwd naar de film en volgen hun Facebookpagina dan ook op de voet.

Aftiteling Zondebokken
Aftiteling ZONDEBOKKEN (C) Rocky Grispen

Related posts