Subscribe Now
Trending News

Blog Post

AIN’T THEM BODIES SAINTS
AIN'T THEM BODIES SAINTS (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

AIN’T THEM BODIES SAINTS 


David Lowery. En dan hebben we het niet over de Engelse SWA-Sharks-voetbalster of de Amerikaanse singersongwriter en gitarist van Cracker, maar over een van de meest belovende nieuwkomers van de American Independent Cinema. Lowery, een kortfilm-wonderboy, scoorde met zijn langspeelfilmdebuut Ain’t Them Bodies Saints sterk op gerenommeerde filmfestivals als Sundance, Cannes en Deauville. Hij wordt zelfs de nieuwe Terrence Malick genoemd.

Over deze vergelijking met de grootmeester is de jonge Lowery best tevreden al “was het mij niet bewust om een ‘Malickje’ te doen”, grapte hij toen hij te gast was op FilmFest in Gent. Toch kon de getalenteerde leukerd zich natuurlijk geen beter entreekaartje tot de filmbusiness wensen.

AIN'T THEM BODIES SAINTS
AIN’T THEM BODIES SAINTS (c) The Movie Database (TMDB)

Bon, het verhaal? Tegen de achtergrond van Texas in de jaren 70 worden we nauw betrokken bij de panische vlucht van Bob Muldoon en zijn zwangere vrouw Ruth, een crimineel Bonnie and Clyde-koppel. Wanneer Ruth tijdens een mislukte shootout de sheriff verwondt, neemt Bob de schuld op zich en belandt hij voor enkele jaren in de bajes. Wanneer hij te horen krijgt dat Ruth is bevallen van een dochtertje, ontsnapt hij om bij zijn gezin te kunnen zijn. Er volgt een hoopvolle zoektocht naar geluk en simultaan een verbeten opsporing naar de opgejaagde outlaw.

Niettegenstaande het energieke verteltempo halverwege wat afzwakt, is Ain’t Them Bodies Saints een intense gangsterballade annex postmoderne western waarin de nostalgische sfeer, de lyrische beeldtaal en de elegante regie boekdelen spreken.

Casey Affleck (het jongere broertje van Ben) en Rooney Mara (de gothic-chick uit The Girl With The Dragon Tattoo) fluisteren hun smoorverliefdheid in je oor en nemen je mee naar Badlands, het poëtische meesterwerk van jawel, Terrence Malick.


REGIE: David Lowery
CAST : Casey Affleck, Rooney Mara, Ben Foster, Rami Malek, Keith Carradine, Charles Baker, Nate Parker
JAAR:   2013
LAND : USA 
GENRE : Drama

Related posts