Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Belgische Il Pleut Dans La Maison wint prijs in Cannes
Il Pleut Dans La Maison (c) The Movie Database (TMDB)
België boven

Belgische Il Pleut Dans La Maison wint prijs in Cannes 

Op de Gouden Palm is het nog wachten tot zaterdagavond, maar vandaag werden al de eerste prijzen uitgereikt in Cannes. De Semaine De La Critique, een nevencompetitie voor beginnende filmmakers, mocht de aftrap geven. Juryvoorzitter Audrey Diwan, gekend van Gouden Leeuw-winnaar L’événement, kende de hoofdprijs toe aan de Maleisische genrefilm Tiger Stripes. Die film vertelt het verhaal van Zaffan, een 12-jarig meisje dat een angstaanjagend ontdekking doet over haar lichaam. Verstoten door haar gemeenschap, vecht Zaffan terug en leert de veranderingen te omarmen. Bodyhorror op zijn best.

De tweede prijs ofwel de Prix French Touch Du Jury ging naar de Belgische film Il Pleut Dans La Maison. Regisseur Paloma Sermon-Daï volgt daarin de 17-jarige Purdey en haar jongere broer Makenzy terwijl ze hun eerste liefde ervaren en voor zichzelf leren opkomen.

Andere prijzen waren er voor Jovan Ginić, de hoofdrolspeler uit Lost Country van Vladimir Perišić (Prix Fondation Louis Roederer de la Révélation) en Iris Kaltenbäck, de scenariste van Le Ravissement (Prix SACD).

Related posts