Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE MOTHER
JENNIFER LOPEZ (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

THE MOTHER 


Dat Jennifer Lopez aardig haar vrouwtje kon staan, zagen we in 2002 al in Enough, wat een vrij geslaagde wraakthriller van Michael Apted was. Haar in de huid zien kruipen van een sluipschutter die niet moet onderdoen voor Jason Bourne hadden we echter niet zo gauw zien aankomen. Dat was wel eventjes buiten Netflix gerekend.

Het resultaat is niet min. Ten minste toch wat de kijkcijfers betreft.  94,4 miljoen kijkuren op één week wat in statistieken ongeveer gelijk staat aan de resultaten van The Irishman van Martin Scorsese. Begrijpe wie begrijpen kan.

Niet dat we het Lopez niet gunnen, want aan haar ligt het falen niet. Meer zelfs, ze is niet eens zo’n belabberde actrice waar ze doorgaans voor aanzien wordt. Alleen is The Mother een prachtig bewijs dat we anno 2023 met zeer weinig tevreden zijn. Als je de mantel der liefde bovenhaalt is The Mother best wel een vermakelijke film, alleen stelt het niet veel meer voor dan iets wat we vroeger vlug als een straight-to-dvd titel zouden droppen. Een film waar je met een half oog naar kijkt, terwijl dat andere smeekt om slaap of gefocust is op je smartphone.

JENNIFER LOPEZ
JENNIFER LOPEZ (c) The Movie Database (TMDB)


Achter de camera stond Niki Caro. De Nieuw-Zeelandse is zeker geen onbekende in filmland. Het begon in de arthousehoek met de fel overschatte Whale Rider en eindigde een paar jaar geleden met de live action-versie van Mulan voor Disney. En nu dus een klusje voor Netflix. Caro maakte het zich vrij gemakkelijk en koos voor de sjabloon van de publieksvriendelijke actiethriller, maar wel die van de jaren 90 waardoor The Mother er ongewild gedateerd uitziet, wat zeker door de muziekkeuze van Massive Attack en Portishead nog eens extra geaccentueerd wordt.

Zoals de vrij dwaze titel doet vermoeden is Jennifer Lopez een moeder. Wie de vader is van wijsneus Zoe weet ze niet precies, wel is het zeker dat het een wapenhandelaar is want de vrouw had tegelijkertijd een verhouding met Hector (Gael García Bernal, wat is er met deze man zijn carrière toch gebeurd?) en Adrian (Joseph Fiennes in zijn slechtste rol ooit). J-Lo wordt door de FBI opgepakt en moet onder dwang haar dochtertje afstaan. De moeder – de naam weten we nooit – gaat hiermee akkoord onder een paar voorwaarden. 

Twaalf jaar later duikt een van de twee heren opnieuw op en wordt de tienerdochter gekidnapt. De moeder grijpt hiermee de kans aan om te bewijzen dat ze nog steeds om haar kind geeft, neemt het geweer op de schouder, klimt op de motor en probeert om haar dochter uit de benarde situatie te redden..

Driedubbele zucht. Drie personen bedachten dit voor de hand liggend niemendalletje, waaronder Misha Green, die een paar verhalen neerpende van de vrij originele Lovecraft Country. Hoewel ze opgescheept zit met een compleet ongeloofwaardige rol doet Jennifer Lopez het nog vrij goed, maar het is vooral opboksen tegen de clichés die ommanteld wordt door goedkope Hallmark-sentimentaliteit terwijl de actiescènes naar het platvloerse neigen.

Je kan The Mother bekijken op Netflix.


GENRE: actie
JAAR: 2023
REGISSEUR: Niki Caro
CAST: Jennifer Lopez, Lucy Paez , Omari Hardwick, Joseph Fiennes, Gael García Bernal
LAND: USA

Related posts