Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DE KEUZE VAN LAWRENCE PEREBOOM
LAWRENCE PEREBOOM (c) LAWRENCE PEREBOOM
De keuze van

DE KEUZE VAN LAWRENCE PEREBOOM 

Lawrence Pereboom is één van de 3 vaste waardes van de Movie Matters Podcast, dat sinds januari 2022 driewekelijks te beluisteren is. Met hun 3 verschillende films en de Cinemaat weten ze iedere keer een goed gevulde aflevering te brengen, vol met gekende en verborgen filmparels. Voor Fast Forward gaf Lawrence Pereboom, aka Peer, zijn 5 suggesties van films die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Lawrence: “Wat een heerlijke, maar moeilijke rubriek is dit toch van jullie! Als filmliefhebber is het wel fantastisch om iets te schrijven over 5 films die mensen gezien moeten hebben. Maar langs de andere kant is het ook gewoon de hel! Vijf is gewoon te weinig, haha! Maar we gaan ervoor! Ik heb niet voor allemaal films gekozen die in mijn top 10 allertijden staan, maar gewoon de eerste films die in mij opkwamen!

Batman (1989)
Ik begin met Tim Burton’s Batman, want mijn liefde voor films is in de eerste plaats begonnen door mijn papa. En zijn liefde voor Batman heb ik gewoon overgenomen. Michael Keaton is voor mij toch één van de betere acteurs om The Dark Knight te spelen. Ook straalt deze film een soort grauwe Gotham City uit met de nodige comic sfeer! Keaton en Nicholson schitteren hier tegen over elkaar, iconische scènes met een funky soundtrack van Prince. Wat moet een superheld liefhebber nog meer hebben?


The Grand Budapest Hotel (2014)
Als je nog niets van Wes Anderson gezien hebt, begin dan misschien met deze! Want ikzelf ben pas in de rij gaan staan als fan met deze film uit 2014. Hij neemt je mee in een wereld van goofy personages, een droge dosis humor en prachtige locaties! Wes Anderson zorgt altijd voor een grote sterren cast om duimen en vingers van af te likken. Hij probeert er ook alles zo simpel te laten uitzien, geef het een kans!


The Warriors (1979)
Één van de vele actiefilms in het oeuvre van Walter Hill, voor mij is dit zeker mijn favoriet! Als je houdt van oldschool fights, retro outfits en een zwoele stem die The Warriors achtervolgt dan is dit zeker iets voor jou! De actiescènes zien er goed uit, toffe personages en toch wel coole bad guys! Een film die ik ieder jaar zeker opnieuw bekijk en die nog steeds overeind blijft als één van de beste actiefilms ooit!


Cinema Paradiso (1988)
Cinema Paradiso is een heerlijk sentimentele film, gecomprimeerd met de zonovergoten locaties van Sicilië, samen met enkele aangename en komische uitvoeringen. De weergave van de filmproductie getuigt van een grote mate van oprecht enthousiasme voor het medium film. De sentimentaliteit en romantiek lijken hartverscheurender dan ooit naarmate de afname van de hedendaagse bioscoopcultuur sterker wordt. De chemie tussen Alfredo en Salvatore is weergaloos!


The Apartment (1960)
In The Apartment serveert de grote filmmaker Billy Wilder opnieuw een mix van komedie en tragedie, doorspekt met een heerlijk subtiele emotionele weerklank. Jack Lemmon is op zijn sprankelend best als hoofdrolspeler C.C. Baxter. The Apartment blijft een tijdloze klassieker van de Amerikaanse cinema en verdient zijn plaats als een van de grootste op theater gebaseerde satires aller tijden. Hoewel sommigen misschien beter oud zijn geworden dan anderen, blijft de muurvaste toewijding aan de complexiteit en schoonheid van menselijke emoties vandaag nog net zo scherp als toen het werd uitgebracht. Met scherpe dialogen en uitstekende uitvoeringen van de hoofdrolspelers is het een emotioneel en hilarisch kijk dat iedereen zou moeten meemaken.

Related posts