Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE TRIP
THE TRIP (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE TRIP 


Een introductie hoeft de in Blackburn geboren producent, scenarist en veelfilmer Michael Winterbottom eigenlijk niet meer. Sinds hij met zijn zwarte lesbokomedie Butterfly Kiss de goegemeente tegen de schenen schopte, realiseerde hij maar liefst om en bij de twintig films die stuk voor stuk met stip in de filmgeschiedenisboeken (Welcome To Sarajevo, Code 46 en The Killer Inside Me) staan vermeld. Hij wordt dat ook een van de interessantste Britse filmers van zijn generatie genoemd.

Dat bewijst hij ook met The Trip, een vernuftige roadmovie waarin de klasbak op zijn eigengereide manier een loopje neemt met de actuele kookrage. Er staat fetisjacteur en komiek Steve Coogan een succulente culinaire week te wachten, wanneer hij in opdracht van een krant een aantal toprestaurants in het Engelse Lake District en Yorkshire Dales kritisch moet beoordelen. Zijn vriendin haakt op het laatste moment af, waardoor hij aarzelend de altijd beschikbare Rob Brydon uitnodigt om mee te gaan op reis.

Terwijl ze genieten van haute cuisine drijven de twee vrienden elkaar tot waanzin met hun eindeloze discussies en hun persoonlijk heen en weer gekibbel. Uiteraard fileren ze bij het poescafé ook de belangrijkste ingrediënten voor een gelukkig leven: familie, vriendschap en liefde.

Hoewel het verhaal ‘caloriearm’ kan worden genoemd, is de filmversie van de gelijknamige succesvolle zesdelige televisieserie, om duimen en vingers bij af te likken omwille van de glinsterende chemie tussen de twee briljante acteurs, de messcherpe dialogen en hun overtuigende imitaties van steracteurs. Bovendien is de regie intelligent en de landschapsfotografie fantastisch. Eindbeoordeling: een driesterrenprent. Smakelijk.


GENRE: komedie, drama
JAAR: 2010
REGISSEUR: Michael Winterbottom
CAST: Steve Coogan, Rob Brydon, Rebecca Johnson, Elodie Harrod, Dolya Gavanski, Claire Keelan
LAND : GROOT-BRITTANNIË

Related posts