Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Disney Klassiekers #94 – Luca (2021) met Babette Moonen
LUCA (c) The Movie Database (TMDB)
Podcast

Disney Klassiekers #94 – Luca (2021) met Babette Moonen 

Babette Moonen is presentator bij Radio 1, Italofiel én een grote Disney-fan. Daarom dat Luca geen verkeerde keuze is om samen te bespreken. Deze Pixar is een coming-of-age verhaal dat van ver wat ruikt naar Call Me By Your Name, maar ook enkele van onze diepste zielenroerselen op metaforische wijze behandelt. Het bewust kinderloos blijven. En het tackelen van je innerlijke angsten, geprojecteerd op het stemmetje in je hoofd, hier ‘Bruno’ genoemd. Babette herkent alle knipogen naar Italië en de Italiaanse taal. Maar Luca is ook uitzonderlijk boeiend los van die context. Met prachtige muziek, heel veel humor en Vespa’s in het wild. Verder onderzoeken we hoe dicht deze film naast The Little Mermaid heeft gelegen. Pitchen we een eigen radioshow op Radio1. En blijven we trouw aan het thema van de film en drinken we consequent Aperol Spritz.

Related posts