Subscribe Now
Trending News

Blog Post

The Chapel zit in competitie in Shanghai Film Festival
THE CHAPEL (c) The Movie Database (TMDB)
België boven

The Chapel zit in competitie in Shanghai Film Festival 

Het Shanghai International Film Festival onthulde maandag de competitie selectie voor zijn 25-jarig jubileum editie, met een line-up waarin overwegend veel Chinese titels zitten. Opvallend is dat de organisatoren van het festival ervoor kozen om geen enkele film uit de Amerikaanse filmindustrie op te nemen in hun competitieprogramma voor 2023, maar wel een Belgische!

Naast titels als All Ears van Liu Jiayin, Dust To Dust van Jonathan Li, Kindling van Connor O’Hara Muyeres van Marta Lallana zit ook The Chapel van Dominique Deruddere.

Het festival van Shanghai, dat doorgaat van 9 tot 18 juni 2023, wordt de eerste versie van het evenement die gemakkelijk toegankelijk is voor de wereldwijde filmindustrie sinds de COVID-19 pandemie begin 2020 begon. Vorig jaar werd het festival afgelast als gevolg van de maandenlange COVID-19 lockdown van Shanghai en de toenmalige strenge reisbeperkingen van de regering.

De twee voorgaande jaren werd het festival wel gehouden, maar het werd een bijna volledig binnenlandse Chinese aangelegenheid, aangezien vluchten in en uit China toen moeilijk te krijgen waren (en alle reizigers langdurige en dure hotelquarantaines moesten doorstaan om toegang tot het land te krijgen).

Related posts