Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Jeanne du Barry scoort in Frankrijk
JOHNNY DEPP in JEANNE DU BARRY (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Jeanne du Barry scoort in Frankrijk 

Ondanks de zo-zo kritieken doet Jeanne du Barry met Johnny Depp in de hoofdrol het zeer goed aan de Franse kassa nadat de film in Cannes in wereldpremière ging. In Amerika daarentegen is er nog altijd geen deal aangekondigd voor een Amerikaanse distributeur. De film kreeg er gemengde kritieken van veel critici, terwijl het niet duidelijk is of een grote studio opnieuw met Depp in zee wil gaan.

De film klokte af op 401.481 bezoekers in zijn eerste speelweek, volgens de Franse distributeur Le Pacte wat het de beste openingsavond in tien jaar voor een film die opende in Cannes. De laatste film die meer opbracht in de Franse bioscopen was Baz Luhrmanns The Great Gatsby uit 2013, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol (760.438 bezoekers).

Meestal kiest Thierry Fremaux, het hoofd van Cannes, een indie-titel om het legendarische festival te openen. Het is ook gebruikelijk dat een Franstalige film, zoals nu Jeanne du Barry, deze begeerde plek krijgt.

In Amerika daarentegen is er nog altijd geen deal aangekondigd voor een Amerikaanse distributeur. De film kreeg er gemengde kritieken van veel critici, terwijl het niet duidelijk is of een grote studio opnieuw met Depp in zee wil gaan.

Related posts