Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Censuurmes in The French Connection
THE FRENCH CONNECTION (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Censuurmes in The French Connection 

Criterion zorgde voor ophef door op zijn streamingdienst te kiezen voor een gecensureerde versie van Gene Hackmans klassieker The French Connection uit 1971. De scène van zes seconden bevat twee etnische beledigingen die worden uitgesproken door Hackmans personage Popeye Doyle, een detective van de NYPD die bekend staat bij zijn korps als een bullebak.

Volgens de nieuwste informatiebronnen zou Criterion niets te maken hebben met de censuur, maar zou de scène verwijderd zijn door Disney die de oorspronkelijke eigenaar van de film is omdat The French Connection van 20th Century Fox is.

Gene Hackman kreeg een Oscar voor Beste Acteur voor zijn werk in The French Connection en de film verdiende nog vier Oscars waaronder die van Beste Film, Beste Regisseur, Beste Filmbewerking en Beste Aangepaste Scenario. De film werd ook genomineerd voor Beste Bijrol voor Roy Scheider, Beste Cinematografie en Beste Geluidsmix. William Friedkin regisseerde de film met een scenario van Ernest Tidyman gebaseerd op het gelijknamige boek van Robin Moore uit 1969.

Related posts