Subscribe Now
Trending News

Blog Post

SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE
SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE 

Na opnieuw herenigd te zijn met Gwen Stacy, wordt Brooklyn’s Spider-Man, Miles Morales, gekatapulteerd door het Multiversum, waar hij een team Spider-helden ontmoet die het bestaan ervan moeten beschermen. Maar wanneer de helden het oneens zijn over de aanpak van een nieuwe bedreiging, komt Miles tegenover hen te staan. Hij moet opnieuw definiëren wat het betekent een held te zijn om de mensen te redden van wie hij het meest houdt.

Spider-Man: Across the Spider-Verse slingert op het scherm met een opwindende en verbluffende ervaring die alle verwachtingen overtreft. Dit langverwachte vervolg op de baanbrekende animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse blijft de grenzen verleggen van verhalen, animatie en het superheldengenre als geheel. Met zijn meesterlijke mix van levendige beelden, intrigerende personages en een meeslepend multiversum levert Across the Spider-Verse een uitzonderlijke filmische reis die het publiek mee in zijn web neemt.

SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE
SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE (c) The Movie Database (TMDB)

Een van de opvallende kwaliteiten van de film is de visuele briljantheid. Wederom is de animatie in Across the Spider-Verse verbluffend door het inventieve gebruik van kleur, dynamische actiescènes en stilistische flair. De vele Spider-mannen en -vrouwen uit andere dimensies komen op visueel boeiende manieren tot leven, elk met hun eigen unieke animatiestijl. Van de opvallende neonlichten van het futuristische New York tot de zwaartekracht tartende gevechten in parallelle dimensies, de film biedt een betoverende lust voor het oog die constant verrast.

SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE
SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE (c) The Movie Database (TMDB)

Voortbouwend op zijn voorganger, blijft Across the Spider-Verse het multiversum concept verkennen met ongelooflijke diepgang en creativiteit. De film verweeft naadloos verschillende versies van Spider-Man en introduceert nieuwe personages die fris en meeslepend aanvoelen. De verschillende thema’s zoals identiteit, verantwoordelijkheid en de onderlinge verbondenheid van het multiversum voegen diepte en emotionele resonantie toe aan het verhaal, waardoor het meer wordt dan alleen een visueel verbluffende superheldenfilm.

SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE
SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE (c) THe Movie Database (TMDB)

Bovendien schittert de karakterontwikkeling van de film. Miles Morales, de hoofdrolspeler, staat opnieuw in de schijnwerpers en blijft groeien als held en als persoon. Zijn interne worstelingen en het gewicht van zijn verantwoordelijkheden worden authentiek en geloofwaardig neergezet. Naast Miles zorgen de terugkeer van geliefde personages uit de eerste film en de introductie van nieuwe Spider-Verse helden en schurken voor een rijke schakering aan persoonlijkheden en motivaties, waardoor het nooit saai wordt.

Het tempo van de film is opmerkelijk goed, waarbij actievolle scènes moeiteloos worden afgewisseld met rustigere, personage-gedreven momenten. De humor is, net als in zijn voorganger, een schot in de roos met slimme grappen en goed getimede komische momenten. Al heeft het met momenten toch een Dune- effect, waarbij het voelt alsof je slechts een deel van het grotere verhaal gezien hebt. Hier zal uiteraard meer verduidelijking over komen bij het volgende deel van de trilogie: Beyond the Spider-Verse.

Het is ook de eerste Marvel film in jaren die geen post-credits scène bevat. Iets wat voor de trouwe Marvel-fan heel uitzonderlijk is. Oorspronkelijk was er een scène gepland waarin The Spot, de schurk van de film, een drankje probeert te krijgen in een bar met allemaal Spider-Man schurken. Er heeft alleen niemand aandacht voor hem, waardoor hij uiteindelijk maar een drankje steelt. Na de credits zou The Spot, nu veel machtiger, terugkeren naar de bar om af te rekenen met iedereen die hem eerder negeerde. Die scène na de credits werkt alleen als het eerdere bezoek aan de bar ook in de film zit, maar helaas is die scène nooit afgemaakt. Vandaar dat ook de post-credits scene niet door kon gaan. Een alternatieve optie was er blijkbaar niet.

SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE
SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE (c) The Movie Database (TMDB)

Verder verdient de soundtrack een speciale vermelding, omdat deze het verhaal en de beelden van de film onberispelijk aanvult. Van opzwepende en energieke nummers tot emotionele melodieën. De muziek verhoogt de hele ervaring en dompelt het publiek dieper onder in de levendige wereld van de Spider-Verse.

Spider-Man: Across the Spider-Verse is in elk opzicht een triomf. Het is een voorbeeld van de kracht van geanimeerde verhalen en laat de grenzeloze mogelijkheden van het superheldengenre zien. Met zijn verbluffende animatie, boeiende multiversumverhaal, goed ontwikkelde personages en boeiende soundtrack bevestigt de film zijn plaats tussen de betere superheldenfilms van dit jaar. Als je een fan bent van Spider-Man, dan is dit een absolute must om te kijken. Zet je schrap voor een opwindende reis door dimensies die je met spanning laat wachten op het volgende deel van deze buitengewone franchise.

GENRE: animatie, avontuur, superhelden
JAAR: 2023
REGISSEUR: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson
CAST: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac
LAND: USA

Related posts