Subscribe Now
Trending News

Blog Post

EN LOS MÁRGENES
EN LOS MARGENES (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

EN LOS MÁRGENES 


Voor wie graag trieste cijfers bijhoudt is dit eentje om te onthouden: in Spanje gebeuren er jaarlijks zo’n 40.000 huisuitzettingen, wat neerkomt op 100 per dag. Voor de bureaucratie van de wetgever is het niet meer dan een bladzijde papierwerk, maar voor de families een hele tragedie.

Regisseur Juan Diego Botto, die ook in een bijrol te zien is, besloot om van dit jammerlijke gegeven een film te maken en dat werd de Spaans-Belgische coproductie En Los Márgenes. Botto koos voor een raamvertelling waarin we een paar slachtoffers één dag volgen, maar ook een goedwillige advocaat (Luis Tosar) die ondanks zijn weelderige rijkdom het opneemt voor deze verschoppelingen.

PENELOPE CRUZ
PENELOPE CRUZ in EN LOS MARGENES (c) The Movie Database (TMDB)


Kassierster Azucena, een glansrol van Penélope Cruz zoals je haar nog nooit eerder zag, is zo’n pineut. De Spaanse actrice bewijst hier nogmaals mee dat indien ze trouw blijft aan haar Spaanse roots, een indrukwekkende actrice is.

Het is duidelijk dat Juan Diego Botto zich liet inspireren door de documentaire-achtige stijl van de gebroeders Dardenne, maar eveneens door Mike Leigh. Hoewel En Los Márgenes nooit ontspoort voelt deze aanklacht veel te geforceerd aan en is het scenario net iets te mager om er een gerichte mokerslag van te maken. En Los Márgenes is dan ook een film waar meer in zat, maar toch nog genoeg finesse bevat voor een kijkbeurt.


GENRE: drama, arthouse
JAAR: 2022
REGISSEUR: Juan Diego Botto
CAST: Penélope Cruz, Luis Tosar, Christian Checa, Aixa Villagrán, Ame Aneiros
LAND: SPANJE, BELGIE

Related posts