Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ABOUT MY FATHER
ABOUT MY FATHER (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

ABOUT MY FATHER 


Ooit – en als we The Irishman en Joker niet meerekenen is dat met Ronin onmiddellijk het jaartal 1989 – was Robert De Niro één van de beste, om niet te zeggen dè beste acteur. Niet dat iemand van dit trieste filmfeit nog wakker ligt, want ondertussen zijn we het al lang gewend geraakt dat een film van de man bijna automatisch het etiket van “absoluut te mijden”.

De laatste decennia denkt De Niro een volbloed komiek te zijn en probeert dat te tonen in komedies die eerder irritant dan grappig zijn. Het nieuwste, trieste dieptepunt in de carrière van de geliefde acteur van Martin Scorsese is het ronduit debiele About My Father.

Het onding werd terecht unaniem neergesabeld door de pers. Een film die over 4 juli gaat, ook al heeft de film een kersttint met de onvermijdelijke afgezaagde grapjes over foute kersttruien en De Niro die verpakt is in een kostuum dat een kerstcadeau moet voorstellen.

Maar vooraleer u tijdens de zomermaanden een portie kerstfilm te slikken krijgt is er dus eerst de 4e juli. Niet alleen de hoogdag van Amerikaans patriottisme maar ook de dag waarop Salvo Maniscalco (De Niro) zijn toekomstige schoonfamilie moet bewijzen dat hij als Italiaanse immigrant zich perfect heeft aangepast aan de Amerikaanse regels en zeden.

ROBERT DE NIRO
ROBERT DE NIRO in ABOUT MY FATHER (c) The Movie Database (TMDB)


Salvo’s zoon, (een ongelooflijk slecht acterende Sebastian Maniscalco die zichzelf speelt en ook het script schreef ) heeft na jaren van eenzaamheid eindelijk in Ellie (Leslie Bibb die je misschien wel kent uit The Babysitter) zijn ware liefde gevonden. Enig probleempje is dat Sebastian de zoon is van een alleenstaande kapper, terwijl zijn aanstaande schoonvader (David Rasche) de eigenaar van een hotelketen is en zijn schoonmoeder (Kim Cattrall) een pittige politicus is die in de Senaat zetelt.

About My Father is een komedie die geen komedie is. Een zwembroek die afvalt of een tennisbal die in de testikels belandt. Dat soort humor dus. Salvo Maniscalco die in Amerika een vrij bekende stand-up comedian is, wordt met de seconde ergerlijker, hoewel het niets is vergeleken met De Niro.

Het icoon uit Raging Bull en Taxi Driver blijkt in About My Father zijn zelfrespect volledig verloren te hebben en loopt hier rond als een clowneske nietsnut in roze short (oh, wat is dat grappig!) of hij verblijdt zijn publiek met het uitvoeren van de vogeltjesdans (dat we De Niro dat nog mogen zien doen!) in een ridicule komedie die barst van de clichés en vooroordelen jegens de Italianen.

Om het nog allemaal net iets ondraaglijker te maken zit de film vol met nepfilosofische dialogen over familie. “Family isn’t an important thing, it’s everything.” Zelfs Vin Diesel zou er zijn neus voor ophalen. 




GENRE: komedie
JAAR: 2023
REGISSEUR: Laura Terruso
CAST: Sebastian Maniscalco, Robert De Niro, Leslie Bibb, Anders Holm, David Rasche, Kim Cattrall
LAND: USA

Related posts