Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FLY ME TO THE MOON
FLY ME TO THE MOON (c) The Movie Database (TMDB)
België boven

FLY ME TO THE MOON 


Op 20 juli 1969 parkeerde de ‘maanlander’ zich in het kader van het Apollo-project in Mare Tranquillitatis op de maan. Diezelfde dag zette Neil Armstrong als eerste mens een voet op de vulkanische planeet en schreef meteen geschiedenis met de legendarische woorden: “It’s one small step for man, one giant leap for mankind.”

Dit historisch gegeven is het vertrekpunt van Fly Me To The Moon in een regie van Ben Stassen. Deze in het Belgische Aubel geboren animatiegenie, focust zich in zijn opmerkelijk 3D-langspeelfilmdebuut niet op de in het mensengeheugen gegrifte NASA-avontuur. Wel op drie sympathieke jonge vliegjes die stiekem participeren aan deze missie.

De film neemt het publiek enthousiast mee op een overweldigend interplanetair avontuur in drie dimensies en laat nieuwe generaties kennismaken met de ruimtevaart en de geschiedkundige evenementen van de Apollo 11-zending.

FLY ME TO THE MOON
FLY ME TO THE MOON (c) The Movie Database (TMDB)

Fly Me To The Moon neemt in het actuele overdadige CGI-aanbod een opvallende plaats in dankzij de narratieve/educatieve originaliteit, het doorgedreven en uitstekende gebruik van 3D, de overweldigende fotorealistische omgevingen, de oogverblindende decors, de psychologisch knap uitgewerkte hoofdfiguurtjes, de vele spitsvondige dialogen en knipoogjes naar ‘andere’ klassiekers uit de filmgeschiedenis (de vermakelijke ruimtedans als eerbetoon aan Kubricks 2001: A Space Oddysey is ronduit verbluffend) en de hoge graad van vermakelijkheid.

Toegegeven, Fly Me To The Moon heeft zijn mankementjes (het water lijkt meer op een oliepoel, de volwassenen bewegen zich houterig en smeken om ‘re-animatie’, geen enkele digitale klok blijkt te functioneren en het controlecentrum in Houston is wel schromelijk onderbevolkt) doch dit zijn schoonheidsfoutjes in een huzarenproductie van Belgische makelij. Het is dus niet Kuifje maar wel Ben Stassen die eervol en sterk geanimeerd het heelal naar zijn hand zet. Een heel verdienstelijke prestatie om trots op te zijn!


GENRE:  animatie, avontuur, familie
JAAR: 2007
REGISSEUR: Ben Stassen
CAST: Christopher Lloyd, Kelly Ripa, Nicollette Sheridan, Tim Curry
LAND: BELGIE, USA

Related posts