Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ALIEN FROM LA
ALIEN FROM LA (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

ALIEN FROM LA 


Alien From L.A. is wederom zo’n typisch Cannon-verhaal. Golan en Globus hadden reeds heel wat geld in de verfilming van de Jules Verne-roman Journey To The Center Of The Earth gestoken, maar middenin de opnames zei regisseur Rusty Lemorande het project vaarwel en bleven de Go-Go Boys achter met een onafgewerkte film.

Via wat omwegen kwamen ze bij Albert Pyun terecht, een regisseur die o.a. bekend was voor The Sword And The Sorcerer uit 1982. Cannon kon Pyun overtuigen met een contract voor vier films, op voorwaarde dat hij ook Journey To The Center Of The Earth zou afwerken. In ruil zou hij de tweede Masters Of The Universe, Spiderman en Alien From L.A. mogen regisseren.

De goedgelovige Pyun ging op het aanbod in, maar hij wist niet dat de filmmaatschappij al een hele tijd in het slop zat, waardoor zowel Mattel als Marvel vroegtijdig de stekker uit het stopcontact trokken. Met de reeds ontworpen decors en kostuums maakte Pyun Cyborg met Jean-Claude Van Damme. Die film werd alsnog een onverwachte hit, wat niet gezegd kan worden van Alien From L.A.

JEAN-CLAUDE VAN DAMME
JEAN-CLAUDE VAN DAMME in CYBORG (c) The Movie Database (TMDB)


Omdat er een archeoloog in het verhaal zit, kan je Alien From L.A. zien als een avonturenfilm, hoewel het even goed kan doorgaan als een hybride van Mad Max en Blade Runner. Pyun zelf houdt het gemakshalve op een familiefilm over een jonge vrouw die in het middelpunt van de aarde terechtkomt, wat Atlantis moet voorstellen. Qua verhaal lijkt het dus een beetje op het boek van Jules Verne. Hierna werden met dezelfde cast de opnames gestart voor het aan Cannon beloofde Journey To The Center Of The Earth, wat de sequel moet voorstellen. Pyun vond deze straight-to-video-release echter zo slecht dat hij zijn naam van de credits wilde.

ALIEN FROM LA
ALIEN FROM LA (c) The Movie Database (TMDB)


Wanda Saknussemm (het fotomodel Kathy Ireland) is een nerd die er wel stralend knap uitziet, maar door haar een veel te grote foeilelijke bril op te zetten en daarbovenop een onuitstaanbare piepstem wordt ze het lelijke eendje dat op een zeer vernederende manier de bons krijgt van haar oerdom machovriendje.

ALIEN FROM LA
ALIEN FROM LA (c) The Movie Database (TMDB)


Na een vijftal minuten komen we in een heel ander soort film terecht, als Wanda verneemt dat haar vader in de puree zit in Zamboanga. Volgens de wereldatlas een stad in de Filippijnen, maar volgens de Cannon-jongens een plaats die ergens in Afrika te vinden is. Daarna volgt een knullig plagiaat van Raiders Of The Lost Ark inclusief goedkope piepschuimdecors uit De Efteling en komt de heldin terecht in Atlantis waarvan de bewoners eruitzien als goths met slechte smaak.

In geen enkel opzicht is Alien From L.A. een goede film. De vertolkingen zijn lachwekkend slecht en men had duidelijk iets in gedachten dat aanleunde bij Mad Max Beyond Thunderdome. Helaas werd het krappe budget de haar in de boter.

De film is uitgegeven op Blu-ray bij Vinegar Syndrome.


GENRE: cult, pulp, avontuur
JAAR: 1988
REGISSEUR: Albert Pyun
CAST: Kathy Ireland, William R. Moses, Don Michael Paul, Thom Mathews, Linda Kerridge, Deep Roy
LAND: USA

Related posts