Subscribe Now
Trending News

Blog Post

International Film Festival Rotterdam benoemt Clare Stewart tot nieuwe Zakelijk Directeur
CLARE STEWART (c) UDALL EVANS
Festivalnieuws

International Film Festival Rotterdam benoemt Clare Stewart tot nieuwe Zakelijk Directeur 

International Film Festival Rotterdam (IFFR) stelt Clare Stewart aan als nieuwe Zakelijk Directeur. Zij volgt hiermee vertrekkend zakelijk directeur Marjan van der Haar op. Recent werkte Clare Stewart als interim CEO bij Sheffield DocFest in Engeland. Zij stuurde dat festival in 2022 aan en verzorgde samen met de Raad van Toezicht de werving voor nieuw leiderschap. Clare Stewart start in haar nieuwe rol bij IFFR op 21 juni.

Clare Stewart, nieuwe Zakelijk Directeur IFFR: “IFFR is een wereldwijd toonaangevend platform dat waardevolle impact creëert voor onafhankelijke film en filmmakers. Het was het eerste internationale filmfestival dat ik 25 jaar geleden bijwoonde en IFFR ligt me dan ook na aan het hart. Rotterdam is een stad die bekendstaat om haar innovatie, experiment en ontdekking. Eigenschappen die IFFR al hoog in het vaandel heeft staan via zijn artistieke programma’s en activiteiten voor industry professionals. De nadruk op gedurfde, nieuwe ideeën biedt een sterke basis om samen te werken met Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic aan haar inspirerende visie voor het bouwen van een festival dat zowel agenda-bepalend is als wendbaar in een veranderende wereld. Ik kijk ernaar uit om samen met het getalenteerde IFFR-team, de Raad van Toezicht en de betrokken partners en stakeholders van IFFR, te werken aan een mooie toekomst voor één van de echte culturele smaakmakers van Nederland.”

Clare Stewart werkte recent als interim-CEO bij Sheffield DocFest: het toonaangevende documentairefestival in het Verenigd Koninkrijk en een van ’s werelds meest invloedrijke markten voor documentaireprojecten. Ze werkte daar samen met gastcurator Asif Kapadia. De afgelopen vijf jaar heeft ze diverse opdrachten vervuld als strategisch, creatief en ontwikkelingsadviseur voor verschillende opdrachtgevers.

Als directeur van BFI London Film Festival en BFI Flare: London LGBTQIA+ Film Festival (2012-2017) zorgde ze voor een toename van het publiek, verhoogde ze de internationale positie van de festivals en versterkte ze het profiel van Britse en internationale films en filmmakers. Als gepassioneerd voorstander van opkomend talent, hield ze ook toezicht op de introductie van mentorprogramma’s en de filmmakersbeurs. Tijdens BFI Festivals maakte ze zich sterk voor diversiteit en inclusie, met hoogtepunten als de symposia Gender in Media en Black Star (respectievelijk Geena Davis en David Oyelowo als keynote speakers), het Flare LGBTQIA+ Mentorship en de denktank Toegankelijkheid.

Clare was eerder festivaldirecteur van het Sydney Film Festival (2006-2011), hoofd filmprogramma’s bij het Australian Centre for the Moving Image (2002-2006), evenementenmanager bij het Australian Film Institute (1996-2001) en programmeur/ Manager van de Melbourne Cinematheque (1995-2002).

De 53e editie van IFFR vindt plaats van 25 januari tot en met 4 februari 2024.

Related posts