Subscribe Now
Trending News

Blog Post

TO OLIVIA
TO OLIVIA (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

TO OLIVIA 


De befaamde en gevierde kinderboekauteur Roald Dahl en Hollywoodster Patricia Neal beleven een sprookjeshuwelijk: de glamoureuze Neal houdt van hun idyllische plattelandshuisje en kijkt telkens vertederd wanneer haar man met zijn levendige fantasie de kinderen entertaint.

Maar ook het beroemde koppel kan het noodlot niet ontsnappen want hun zevenjarige dochtertje Olivia sterft door complicaties bij een besmetting van het mazelenvirus. Dahl en Neal proberen elk op hun eigen manier het zware verlies te verwerken. Dahl sluit zich meer en meer af van zijn familie terwijl de eenzame Neal de draad van haar carrière opnieuw probeert op te pikken. Gelukkig beseffen de ouders op tijd dat ze hun verdriet samen een plaats moeten geven.

KEELEY HAWES
KEELEY HAWES in TO OLIVIA (c) The Movie Database (TMDB)

Tijdens dit verwerkingsproces schreef Dahl enkele van zijn bekendste boeken, waaronder de beroemde Charlie and the Chocolate Factory (1964). En Neal wint een Oscar voor Beste Actrice voor haar rol als Alma Brown in Martin Ritts Hud naast Paul Newman en Melvyn Douglas.

Gebaseerd op de biografie over Patricia Neal, An Unquiet Life van Stephen Michael Shearer, brengt regisseur John Hay het ondraaglijke verdriet om het verlies van een kind ontroerend in beeld. Hugh Bonneville (Downton Abbey) en Keeley Hawes (Bodyguard) vertolken de hoofdrollen op aandoenlijke wijze.

To Olivia is de laatste film van acteur Geoffrey Palmer (Paddington, Tomorrow Never Dies, A Fish Called Wanda), die op 93-jarige leeftijd overleed in 2020.


GENRE: biografie, drama
JAAR: 2022
REGISSEUR: John Hay
CAST: Hugh Bonneville, Keeley Hawes, Bobby O’Neill, Eve Prenelle
LAND: GROOT-BRITTANNIE

Related posts