Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Kristen Stewart gaat John Cassavetes achterna
KRISTEN STEWART in WELCOME TO THE RILEYS (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Kristen Stewart gaat John Cassavetes achterna 

Nadat ze eerder al drie muziek-videoclips realiseerde, één episode van de televisieserie Homemade voor haar rekening nam en de kortfilm (Come Swim) maakte, heeft Kristen Stewart, beslist dat het hoog tijd wordt om zelf achter de camera plaats te nemen.

Haar eerste film als regisseuse heet The Chronology of Water. Het betreft een adaptatie van de memoires van de Amerikaanse schrijver, docent en redacteur Lidia Yuknavitch. La Stewart schreef zelf mee aan het scenario en in de hoofdrol kunnen we rekenen op Imogen Poots (28 Weeks Later, Vivarium, The Father).

Dit project staat al in de startblokken sinds 2018, maar wordt nu binnenkort toch wel realiteit. En Stewart mikt hoog want ze liet opmerken dat het haar bedoeling is om met haar regiedebuut een pure Cassavetes-film te maken. Benieuwd wat dat zal geven natuurlijk.

En Stewart heeft blijkbaar de smaak goed te pakken want ze kondigt nu ook al aan dat ze samen met haar verloofde Dylan Meyer (jawel, de dochter van Nicholas Meyer, de scenarist van onder meer enkele Star Trek-vehikels) werkt aan het scenario van een zogeheten stoner-girl-comedy.

Een wat? Stoner is een filmgenre waarin het gebruik van marihuana of cannabis centraal staat. Deze prenten geven meestal een komische of positieve weergave van het gebruik van marihuana. “Het zal heel dom zijn, maar wellicht heel leuk voor het grote publiek”, voegde Stewart er onlangs wat oneerbiedig aan toe. Of ze de klucht over het stoner-meisje ook zelf zal regisseren hangt waarschijnlijk af van het succes van haar ‘Cassavetes-avontuur’.

Wanneer de twee speelfilms respectievelijk in de bioscopen zullen te zien zijn, kunnen we voorlopig klasseren onder het metaforische adagium: “wordt vervolgd”.

Related posts