Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE GRANDMASTER
THE GRANDMASTER (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

THE GRANDMASTER 


Wong Kar-Wai was de eerste Chinees die de onderscheiding voor beste regisseur won op het Filmfestival van Cannes met Happy Together. Dit intiem relationeel homoportret betekende meteen zijn internationale doorbraak. De minimalistische art-drama’s als As Tears Go By, Chungking Express en Ashes Of Time maakten plaats voor poëtische en commerciële bigbudgetfilms als In The Mood For Love, 2046 en My Blueberry Nights.

Wong is intussen uitgegroeid tot een internationaal filminstituut. Als notoire perfectionist heeft hij bijna vier jaar aan The Grandmaster gewerkt, met twee lange pauzes toen de hoofdrolspeler Tony Leung kwetsuren opliep door de doorgedreven gevechtsscènes.

The Grandmaster vertelt het legendarische levensverhaal van Ip Man, de beroemde Chinese wing chun-meester die tijdens de inval van de Japanners in China ervoor zorgde dat vrienden, familie en bekenden zichzelf leerden verdedigen tegen plunderaars en het Japanse leger. Na tal van spectaculaire krachtmetingen tussen de stoere ‘krijgskunst-grootmeesters’ in het eclatante bordeel Het Gouden Paviljoen, start Ip Man – hij leerde ook Bruce Lee de ‘slagen’ van de krijgskunst – een eigen kungfuschool op in Hongkong.

THE GRANDMASTER
THE GRANDMASTER (c) The Movie Database (TMDB)


The Grandmaster is een adembenemende visuele parel die 130 minuten je adem afsnijdt door een wervelende storm aan unieke slow-motion-opnames en indringende close-ups in druipende regen- en prentkaartachtige sneeuwlandschappen. Deze fijnzinnige en nostalgische saga over liefde, verraad en eer mist soms narratieve diepgang, maar imponeert des te meer op het grote scherm door een overweldigende esthetiek, piekfijne decors, sierlijke outfits en excellente gevechtsballetten.


GENRE: Martial arts
JAAR: 2013
REGISSEUR: Wong Kar-wai
CAST: Tony Leung, Zhang Ziyi, Chang Chen, Zhao Benshan, Song Hye-kyo, Wang Qingxiang
LAND : HONG KONG, CHINA

Related posts