Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Luc Besson is vrijgesproken van alle aanklachten van verkrachting van  Sand Van Roy 
LUC BESSON (c) Gage Skidmore - licence Creative Commons Attribution – Partage dans les Mêmes Conditions 2.0 Générique
Nieuws

Luc Besson is vrijgesproken van alle aanklachten van verkrachting van  Sand Van Roy  

Luc Besson werd ervan beschuldigd de Nederlands-Belgische actrice Sand Van Roy meerdere keren te hebben verkracht in de loop van twee jaar. De zaak Van Roy tegen Besson werd in 2021 geseponeerd na een onderzoek, maar de aanklacht is nu officieel ingetrokken door de hoogste rechtbank in Frankrijk per 21 juni 2023.



“Deze beslissing bevestigt alle andere beslissingen van de afgelopen vijf jaar die hem niet schuldig hebben bevonden,” zei Bessons advocaat Thierry Marambert in een verklaring aan IndieWire. “Het maakt dus een definitief einde aan deze procedure die in 2018 werd gestart, waarbij Luc Besson systematisch werd vrijgesproken door alle magistraten die de zaak onderzochten. Als advocaat ben ik blij met deze voorbeeldige procedure, die het mogelijk heeft gemaakt om de waarheid te onthullen, namelijk dat Luc Besson onschuldig is.”


Van Roy, die meespeelde in Bessons Valerian, beweerde dat ze een gewelddadige relatie had met de filmmaker; de actrice beschuldigde Besson ervan haar op 17 mei 2018 in een Parijse hotelkamer te hebben verkracht. Sinds 2018 is Besson beschuldigd van seksueel misbruik door negen verschillende vrouwen, waaronder Van Roy, die als enige een aanklacht heeft ingediend.

Related posts