Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Brussels International Film Festival pakt uit met mooie gastenlijst
Nieuws

Brussels International Film Festival pakt uit met mooie gastenlijst 

Van dinsdag 27 juni tot en met woensdag 5 juli kunnen filmfans in Brussel terecht voor het Brussels International Film Festival. Het BRIFF pakt uit met tal van (wereld)premières, hernemingen van klassiekers, gratis openluchtvoorstellingen en een mooie lijst aan gasten om deze films in te leiden en achteraf jullie vragen te beantwoorden. Wij overlopen even wie je op het festival tegen het lijf kan lopen:

Alex Lutz

Acteur (OSS 117: Rio Ne Répond Plus van Michel Hazanavicius, Sous Les Jupes Des Filles van Audrey Dana, Vortex van Gaspar Noé, …), humorist (Catherine et Liliane), theaterregisseur, theaterauteur, romanschrijver en filmregisseur (Le Talent De Mes Amis, Guy, …). Na Cannes, in de sectie “Un Certain Regard”, komt Alex Lutz in Brussel zijn nieuwe film Une Nuit voorstellen, als opening van het Festival in de UGC De Brouckère. Alex Lutz zal aanwezig zijn op het BRIFF op 27 juni.

Anaïs Demoustier

Actrice (Le Temps Du Loup van Michael Haneke, La Belle Personne van Christophe Honoré, Au Fil d’Ariane van Robert Guédiguian, Alice Et Le Maire van Nicolas Pariser of recent nog Novembre van Cédric Jimenez). Ze zal dit jaar aanwezig zijn op het BRIFF van 28 juni tot 29 juni, naar aanleiding van haar rol in The Beast in the Jungle van Patric Chiha.

Patric Chiha

Regisseur (Domaine, Boys Like Us, Brothers Of The Night). Patric Chiha is van 28 tot 30 juni op het festival om zijn nieuwste film La Bête Dans La Jungle te presenteren, op 28 juni in gezelschap van acteurs Anaïs Demoustier en Tom Mercier.

Tom Mercier

Acteur, (Synonymes van Nadav Lapid, Ma nuit van Antoinette Boulat). Hij zal aanwezig zijn van 28 tot 30 juni op het BRIFF om de film The Beast In The Jungle van Patric Chiha te promoten, waarin hij te zien is naast Anaïs Demoustier en Mara Taquin.

Vicky Krieps

Actrice (Phantom Thread van Paul Thomas Anderson, De Nos Frères Blessés van Hélier Cisterne, Serre Moi Fort van Mathieu Amalric, Bergman Island van Mia Hansen-Løve, Corsage van Marie Kreutzer, …). De actrice zal aanwezig zijn op het BRIFF voor haar rol in The Wall, aan de zijde van regisseur Philippe Van Leeuw en acteur Mike Wilson.

Ann Sirot & Raphaël Balboni

Cineasten (Avec Thelma, Une Vie Démente, …). Het duo komt ons hun tweede langspeelfilm voorstellen, Le Syndrome Des Amours Passées , die de Nationale Competitie opent op 28 juni. Ann Sirot & Raphaël Balboni zullen aanwezig zijn tijdens de drie projecties van de film: op 28 juni en 3 juli.

Lucie Debay

Actrice (Nos Batailles van Guillaume Senez, Lucie Perd Son Cheval van Claude Schmitz, Territoire van Vincent Paronnaud, Augure van Baloji). In 2016 won zij een Magritte voor haar hoofdrol in Melody van Bernard Bellefroid). Zij zal aanwezig zijn tijdens de 3 vertoningen van Le Syndrome des Amours Passées op 28 juni en 3 juli.

Lazare Gousseau

Acteur (Cui,Cui,Cui van Cécile Mille), regisseur (L’Hawaïenne) en theaterregisseur (Pylade van Pier Paolo Pasolini). Hij staat momenteel op de affiche van de film Le Syndrome des Amours Passées, voorgesteld in tal van festivals dit jaar, onder andere tijdens de Semaine de la Critique op het Festival van Cannes en op het Festival la Rochelle Cinéma. Hij zal aanwezig zijn op het BRIFF op 28 juni en op 3 juli,aan de zijde van actrice Lucie Debay die zijn partner vertolkt in de film, en van de regisseurs Ann Sirot en Raphaël Balboni.

Pierre Jolivet

Frans regisseur, scenarist en acteur (Le Complexe Du Kangourou, Fred, En Plein Coeur, Ma Petite Entreprise, Les Hommes Du Feu, …). Pierre Jolivet zal aanwezig zijn op het BRIFF om ons zijn laatste film Les Algues Vertes voor te stellen, een ecologisch en sociaal drama met in de hoofdrol Céline Salette, als onderzoeksjournaliste die de doofpotoperatie rond het fenomeen van de groene algen op de Bretoense kusten aan de kaak stelt. Een adaptatie van Les Algues Vertes – L’Histoire Interdite, het stripverhaal van Inès Léraud en Pierre Van Hove, gebaseerd op het onderzoek van Inès Léraud naar het schandaal van de groene algen. Pierre Jolivet zal aanwezig zijn op het BRIFF op 04 juli.

Jessica Woodworth

Amerikaanse cineaste, scenariste (Khadak, Altiplano, The Fifth Season, King of the Belgians
) en producente. Ze komt ons haar laatste film Luka voorstellen, die in Nationale Competitie is geselecteerd, en waarvan de projecties plaatsvinden op 2 en 3 juli.

Philippe Van Leeuw

Belgisch regisseur en scenarist (The Day God Walked Away, Insyriated). Hij zal aanwezig zijn op de twee projecties van The Wall, geselecteerd in Nationale Competitie en gepresenteerd in wereldpremière op het BRIFF, aan de zijde van Vicky Krieps en Mike Wilson.

Ira Sachs

Regisseur (Brooklyn Village, Forty Shades of Blue, Frankie). Hij komt tijdens een special screening een toelichting geven bij zijn nieuwe film Passages, waarin hij Franz Rogowski, Ben Whishaw en Adèle Exarchopoulos regisseert. Hij zal het publiek ontmoeten tijdens een lang gesprek op 29 juni.

 

Related posts