Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FFG Talkies #35 – Matteo Simoni
MATTEO SIMONI in MARINA (c) The Movie Database (TMDB)
Podcast

FFG Talkies #35 – Matteo Simoni 

Acteur Matteo Simoni is nog altijd maar 35, toch heeft de Belg met Italiaanse roots al een rijke filmografie. Het grote publiek leerde hem kennen bij zijn vertolking van een jonge Rocco Granata in de film Marina. Op het kleine scherm wist hij zich te vereeuwigen als de hilarische Simon ‘Smos’ Vos in Safety First. Zijn carrière is nooit gestopt met steil bergop te gaan, niet alleen door zijn rol als profwielrenner in The Racer, maar ook met hoofdrollen in Adil en Bilalls Patser en het motorracedrama Rookie. Vorig jaar mocht hij meefeesten in het felgesmaakte Zillion van Robin Pront. Binnenkort kan je hem zien in de langverwachte verfilming van Jeroen Olyslaegers’ bestseller Wil, geregisseerd door Tim Mielants. Dat de Berlinale hem in 2018 verkoos als een van de European Shooting Stars was een accurate voorspelling.

Related posts