Subscribe Now
Trending News

Blog Post

MINE VAGANTI (LOOSE CANNONS)
MINE VAGANTI (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

MINE VAGANTI (LOOSE CANNONS) 


Hoewel ‘uit de kast komen’ momenteel een beetje een hype is, blijft het voor velen, zeker tegenover hun eigen familie, nog altijd een moeilijke opdracht. De vrees om letterlijk als een eenzame verstoteling door het leven te moeten gaan, schrikt ook Tomasso af  in Mine Vaganti van de Turkse regisseur Ferzan Ozpetek (HamamLa Finestra Di Fronte).


Tomasso Cantone is de jongste telg van een grote, traditionele familie van pastamakers in Puglia, het zuiden van Italië. Hij leidt een comfortabel leventje in Rome, heeft de ambitie om schrijver te worden en woont samen met zijn vriend Marco, een leven waar zijn conservatieve familie niet van op de hoogte is. 

MINE VAGANTI
MINE VAGANTI (c) The Movie Database (TMDB)



Als zijn vader hem vraagt om terug te keren naar Lecce om er mee te werken in het pastabedrijf, besluit Tomasso, die daar helemaal geen zin in heeft, om uit te komen voor zijn homoseksualiteit. Hij hoopt op die manier aan zijn verplichtingen te kunnen ontkomen. Maar tijdens het familiediner worden zijn plannen gedwarsboomd door zijn broer Antonio. 


Mine Vaganti is een heerlijke, luchtige, warmbloedige, bitterzoete en beheerste komedie over een ontwrichte familie, liefde en vrijheid. Jammer is wel dat Ozpetek de clichés eigen aan het genre, niet altijd even subtiel weet te vermijden. Bovendien poneert hij zijn boodschap een tikkeltje te opdringerig. Ondanks deze minpuntjes is deze bourgeoisparodie bijzonder ontspannend en genietbaar, en is vooral aan te raden voor de trouwe fans van opgewekte komedies.


GENRE: drama, komedie
JAAR: 2010
REGISSEUR: Ferzan Ozpetek
CAST: Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo, Alessandro Preziosi
LAND: Italië


Related posts