Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DE KEUZE VAN LECTRR
DE AANBIDDING VAN LECTRR (c) Lectrr
De keuze van

DE KEUZE VAN LECTRR 

Lectrr kennen we natuurlijk als de man van de dagelijkse cartoon waar heel wat stof tot nadenken in zit. Lectrr aka Steven Degryse tekende voor tijdschriften als Computer Magazine, Algemeen Dagblad (NL), Maxim, Menzo, Quest, Veronica Magazine, HP/De Tijd, Humo, Vacature en P-Magazine. Naast cartoonist is hij striptekenaar en werkte hij samen met de Gentse zanger en schrijver Luc De Vos. Speciaal voor Fast Forward kwam Lectrr op de proppen met zijn vijf films die je moet gezien hebben!

DELICATESSEN
De regisseur van Amélie Poulain, de zeemzoete film die hordes toeristen naar Parijs joeg, maakte ook een maffe duistere film noir, vol karikaturen van personages, kannibalisme en troglodieten… begin jaren negentig maar nog altijd up to speed. Een van de films die me als tiener achtervolgde!


AN ABSOLUTE FEAR OF EVERYTHING
Simon “Shaun of the Dead” Pegg in de rol van een kinderboekenschrijver die zo’n beetje van alles bang is, vooral van de wasserette waar hij zijn broek wil gaan wassen. Briljant, hilarisch en cinematografisch een parel. Pure paranoïa op pelicule!


VAMPYROS LESBOS
Toegeven: deze zit er eigenlijk bij voor de soundtrack want de film is niet veel soeps. Spaans-Duitse lesbo-horror. Maar de muziek is een feest: funky, kinky en een beetje spacey. Maar goed: voor wie fan is van lesbische vampieren met weinig op het lijf is het wel een topper.


BRAINDEAD
Nee, de Lord of the Rings-trilogie is niet het beste wat Peter Jackson ooit maakte, maar dit wél: een van de grappigste horrorfilms ooit gemaakt, goor en hilarisch én cinematografisch een topper. Vooral de scène met de pudding zorgt nog regelmatig voor euhm oprispingen ten huize Lectrr.


HIGH-RISE
Een van de boeken van dystopische visionair Ballard, verfilmd tot een onderkoelde thriller die nooit terugverdiend werd aan de kassa. En toch: een maarschappij kritische, visueel verbluffende film vol topacteerprestaties van Tom Hiddleston en Jeremy Irons.

Related posts