Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FLIGHT
DENZEL WASHINGTON in FLIGHT (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

FLIGHT 


Robert Zemeckis is de man achter blockbusters als Forrest Gump, Cast Away en de Back To The Future-serie en animatiefilms zoals The Polar Express, Beowulf en A Christmas Carol. In Flight kon hij voor de netelige charismatische hoofdrol niemand beter klissen dan de charismatische Denzel Washington. De eerste samenwerking tussen beide supertalenten zorgt voor gensters. Gelukkig is Flight niet zomaar een spannende rampenfilm, maar een ernstige kritische reflectie over gevoelige items.

De film opent met een naakte Washington met buikje, in de rol van Whip Whitaker. Hij wordt telefonisch gewekt door zijn ex die zeurt over haar financiële problemen. Een babe met de juiste maten kruipt zachtjes uit zijn bed terwijl hij met alcohol zijn nadorst lest en snel nog een lijntje cocaïne snuift voor hij aan het werk gaat. Verrassing alom, want in de volgende scène neemt Whitaker plaats achter het stuur…van een vliegtuig!

DENZEL WASHINGTON
DENZEL WASHINGTON in FLIGHT (c) The Movie Database (TMDB)

Wat aanvankelijk een korte routinevlucht blijkt, wordt echter een hel want door een technisch defect zal het vliegtuig onvermijdelijk crashen. Door zijn koelbloedigheid, ervaring en een huzarenstunt, zet hij het gevaarte toch veilig op de grond en zijn er ‘maar’ vier doden. Whitaker wordt binnengehaald als een held. Wanneer later blijkt dat hij tijdens de vlucht dronken was, komt niet alleen de vliegtuig- en verzekeringsmaatschappij bedreigend aandraven, maar krijgt Whitaker gewetenswroeging. En wat met de publieke opinie als de hero een zero blijkt te zien?

Flight is een vakkundige en dynamische mix van een dramatische psychologische thriller over bangelijke thema’s en een stevig onderbouwde karakterstudie. Washington zet als multi-verslaafde vijftiger met knagende verantwoordelijkheids- en consciëntie problemen, een van zijn beste prestaties uit zijn lange en succesvolle carrière neer. Een prent die voor turbulentie zorgt.


GENRE: drama
JAAR: 2012
REGISSEUR: Robert Zemeckis
CAST: Denzel Washington, Don Cheadle, Kelly Reilly, John Goodman, Bruce Greenwood, Melissa Leo
LAND : USA

Related posts