Subscribe Now
Trending News

Blog Post

KILLER KATE!
KILLER KATE! (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

KILLER KATE! 


Als je je slasher via een bloederige poster tracht te verkopen die laat vermoeden dat de afgehakte ledematen in het rond zullen vliegen, dan verwacht je op zijn minst veel nepbloed en als toemaatje liefst ook nog wat suspense. Bij Killer Kate! gaan helaas de griezelpoppen pas op het einde aan het dansen. De eerste vijftig minuten (de film duurt er zeventig) krijg je eerst een ondermaatse teen romcom waardoor de film al een hele poos zijn doel heeft gemist.

Her en der vind je wel wat positieve Amerikaanse recensies over het langspeeldebuut van Elliot Feld, maar we veronderstellen dat de man ook wel zijn vrienden zal hebben die het zagen zitten om een positief schrijfsel op het net te gooien. Wie een beetje kritisch ingesteld is (zelfs met een groot hart voor amateurhorror) kan niet anders dan zeggen dat Killer Kate! een heel mager beestje is waardoor zeventig minuten lang kunnen duren…

ALEXANDRA FELD
ALEXANDRA FELD in KILLER KATE! (c) The Movie Database (TMDB)


De schaduw van The Texas Chainsaw Massacre gonst in de finale wel door de film, maar eerst moeten we een dik uurtje dialogen zonder nut doorworstelen. Het botert namelijk niet zo goed tussen de zussen Kate (Alexandra Feld- nota bene de echtgenote van de regisseur) en Angie (Danielle Burgess). Sinds de universiteit is alle contact tussen hun verbroken en moet Kate in haar eentje voor hun zieke vader zorgen. Angie is zich van het kwaad bewust. Samen met een paar vriendinnen nodigt ze haar zuster uit voor haar vrijgezellenfeestje in een vakantiehuis. En jawel, u raadt het, dit loopt niet goed af.

Op het einde krijgen we wel soft slasherwerk te zien, maar ook dat gaat grotendeels door de onkunde van Feld verloren, maar evenzeer door het abominabele acteerwerk waardoor het je in feite geen bal kan schelen of de personages op het einde van de film onder de groene zoden zullen verdwijnen of niet.


GENRE: horror
JAAR: 2018
REGISSEUR: Elliot Feld
CAST: Alexandra Feld, Danielle Burgess, Amaris Davidson
LAND: USA

Related posts