Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Julian Sands officieel dood verklaard
JULIAN SANDS in NAKED LUNCH (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Julian Sands officieel dood verklaard 

Julian Sands, de Britse is dinsdag 27 juni dood verklaard nadat hij op 13 januari als vermist was opgegeven in de buurt van Mt. Baldy in Zuid-Californië. Hij was 65. Zaterdagochtend vonden wandelaars menselijke resten in de wildernis van Mt. Baldy en ze namen contact op met de Fontana Sheriff’s Station.

“Het identificatieproces van het lichaam dat op 24 juni 2023 op Mt. Baldy werd gevonden, is afgerond en is geïdentificeerd als de 65-jarige Julian Sands uit Noord-Hollywood. De manier van overlijden wordt nog onderzocht, in afwachting van verdere testresultaten. We willen onze dank uitspreken aan alle vrijwilligers die onvermoeibaar hebben gewerkt om Mr. Sands te vinden,” schreef de San Bernardino County Sheriff-Coroner Department.

Sands was gaan wandelen in het besneeuwde Baldy Bowl-gebied, ongeveer 45 mijl ten oosten van Los Angeles. Hij was een ervaren bergbeklimmer, maar de omstandigheden in de bergen waren verraderlijk, met kans op lawines.

Sands speelde in tal van tv-series, waaronder het spelen van Supermans biologische vader Jor-El in Smallville en de terrorist Vladimir Bierko in 24. Hij werd vooral beroemd als George Emerson in James Ivory’s A Room With a View.

Sands speelde ook de dichter Percy Bysshe Shelley in Ken Russells horrorfilm Gothic. Nadat hij op het eind van de jaren 80 naar Hollywood verhuisde, speelde hij de titelrol in de culthorrorfilm Warlock, over de Zoon van Satan die naar de moderne tijd reist om de wereld te vernietigen, en het vervolg daarop. Hij herhaalde zijn rol in het vervolg Warlock: The Armageddon.

Andere belangrijke rollen had hij in Arachnophobia, Dario Argento’s The Phantom of the Opera, Leaving Las Vegas, Naked Lunch, Tale of a Vampire, Siesta en Boxing Helena.

Related posts