Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Alan Arkin overleden
ALAN ARKIN in THE RUSSIANS ARE COMING! THE RUSSIANS ARE COMING! (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Alan Arkin overleden 

Alan Arkin, de veelzijdige acteur die een Oscar won voor Little Miss Sunshine is overleden. Hij werd 89. Zijn zonen Adam, Matthew en Anthony maakten het nieuws bekend in een gezamenlijke verklaring. Hij had hartproblemen en stierf donderdag (29/06/2023) in zijn huis in San Marcos, Californië.

In zijn eerste belangrijke rol The Russians Are Coming! The Russians Are Coming! van Norman Jewison uit 1966 kreeg hij Oscarnominatie voor Beste Acteur in een komedie toen hij een Russische matroos speelde wiens onderzeeër voor de kust van een vissersdorpje in New England was gestrand.

Twee jaar later ontroerde hij het publiek en verdiende hij nog een Oscar-nominatie voor zijn rol als de eenzame, doofstomme John Singer in het aangrijpende The Heart Is a Lonely Hunter van Robert Ellis Miller.

Voor zijn rol als de grofgebekte, heroïnesnuivende grootvader Edwin Hoover in de roadmovie Little Miss Sunshine werd Arkin uiteindelijk beloond met een Oscar waarvan iedereen in Hollywood inzag dat die er in feite allang had moeten zijn. Met zijn 72 jaar was hij een van de oudste acteurs die deze trofee voor een bijrol won.

Arkin ontving vervolgens een vierde Academy Award-nominatie voor zijn rol in Argo. Arkin was ook een gevierd komiek zoals in The In-Laws met Peter Falk. Verder schitterde hij in Wait Until Dark als een misdadiger die Audrey Hepburn bedreigde, en ook in Catch-22 van Mike Nichols schitterde hij.

Related posts