Subscribe Now
Trending News

Blog Post

A TOUCH OF SIN
A TOUCH OF SIN (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

A TOUCH OF SIN 


Dahai, een zwijgzame mijnwerker die rondtrekt in een lange jas en zich overduidelijk ergert aan de corruptie van de dorpsbestuurders, besluit om over te gaan tot vlammende actie. San’er, een migrantenarbeider die de oneindige mogelijkheden van zijn vuurwapen ontdekt en die dan ook zonder enige scrupules uitprobeert op onschuldige mensen tijdens zijn dagelijkse ‘bezigheden’. Xiao Yu, een vriendelijke en knappe receptioniste in een sauna, wordt tot het uiterste gedreven door de beledigingen van het met dedain doordrenkte rijke cliënteel. Xiao Hui, een jonge fabrieksarbeider, is een jobhopper pur sang die zijn nihilistisch leventje een hoopvoller betekenis probeert te geven.


Vier personen, vier provincies, één gruwelijke afrekening die steunt op een stevig en in Cannes bekroond scenario waarin een beroerd beeld wordt geschetst van het hedendaagse China, een nog altijd streng gecontroleerde maatschappij in volle economische ontwikkeling en waar nu blijkbaar ook bruut geweld alarmerend escaleert. 


A Touch Of Sin van Jia Zhangke, niet bepaald de meest geliefde cineast van de contemporaine Volksrepubliek, staat opmerkelijk haaks op zijn vroegere intimistische en subtiele filmsin doorgaans semi-realistische documentaire-stijl (Platform, Unknown Pleasures, The World enStill Life). Een frappante stijlbreuk, maar gelukkig blijft een van China’s meest non-conformistische chroniqueurs nog altijd even intelligent de politieke leiders van zijn zogenaamde mirakel-heimat, doordacht tackelen. 

A TOUCH OF SIN
A TOUCH OF SIN (c) The Movie Database (TMDB)



A Touch Of Sin is een heel cool, uitgekiend kritisch socio-politiek misdaaddrama met prachtige panoramische longtakes van Jia’s vaste D.O.P. Yu Lik-wai en een lichte Quentin Tarantino-touch. Hoewel dit actueel vierluik op het Film Fest Gent de Georges Delerue Prijs voor Beste Muziek wegkaapte, waarschuwen we toch graag de gevoelige zielen voor enkele extreem gewelddadige en bloedige scènes die bijna letterlijk van het scherm spatten.


GENRE: drama, misdaad
JAAR: 2013
REGISSEUR: Jia Zhangke
CAST: Jiang Wu, Zhao Tao, Wang Baoqiang, Luo Lanshan
LAND: China, Japan, Frankrijk

Related posts