Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ROGUE ASSASSIN (WAR)
ROGUE ASSASSIN (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

ROGUE ASSASSIN (WAR) 

Rogue Assassin, die buiten de Benelux gewoon de titel War kreeg, is gedraaid door Philip G. Atwell die eerder in de muziekwereld furore maakte met het regisseren van videoclips van Xzibit en 50 Cent. Voor zijn filmdebuut liet de cineast zich ontegensprekelijk inspireren door de ontelbare actiefilms die de jaren 80 en 90 sierden.


Jack Crawford (Jason Statham) is een FBI-agent wiens professionele hulp steeds gevraagd wordt bij het onderzoek naar afrekeningen tussen de Japanse Yakuza en de Chinese Triaden. De wetsdienaar draagt een zware erfenis met zich mee omdat drie jaar geleden de huurmoordenaar Rogue (Jet Li) zijn partner Tom en diens kind doodde. Crawford is er het hart van in dat hij deze boef nooit achter de tralies kreeg, toch krijgt alles een nieuwe wending wanneer hij een overval op een nachtclub door de Japanse Yakuza onderzoekt.



Op het eerste gezicht lijken de moorden niet meer dan een doorsneeklus van de huurmoordenaar, maar al gauw merkt Crawford dat Rogue op sluwe wijze de twee maffiabendes tegen elkaar uitspeelt. Er ontstaat een kat-en-muis-spel dat vergezeld wordt door heel wat gewelddadig spektakel zoals je alleen van Li en Statham kan verwachten.

ROGUE ASSASSIN
ROGUE ASSASSIN (c) The Movie Database (TMDB)


In Rogue Assassin tref je geen verrassingen aan, want niet alleen wordt de vakkundige knokfilm gekenmerkt door een net iets te grote voorspelbaarheid, ook pikt Atwell schaamteloos alle hoofdingrediënten uit eighties-klassiekers als Lethal Weapon en Black Rain. Liefhebbers van het genre zullen zich anderhalf uur vermaken met deze onderhoudende, routineuze actiefilm, toch leg je de dvd na afloop onderaan de stapel en dat is waarschijnlijk de enige plaats waar deze actieprent thuishoort.


Dit is vooral jammer voor Jet Li, want hij blijft tot op vandaag nog steeds één van de betere acteurs in het martialarts-genre. De kaalkop met stoppelbaard (en dan hebben we het natuurlijk over Statham) vertolkt gewoon de rol die hij in al zijn andere films speelt: zijn tegenstanders in elkaar timmeren en zo weinig mogelijk zijn mond openen.

GENRE: actie
JAAR: 2010
REGISSEUR: Philip G. Atwell
CAST: Jet Li, Jason Statham, Devon Aoki, John Lone
LAND: USA

Related posts