Subscribe Now
Trending News

Blog Post

John McTiernan weigerde regiestoel voor Mission: Impossible door ego van Tom Cruise
JOHN MCTIERNAN © 2002 - Metro Goldwyn Mayer
Nieuws

John McTiernan weigerde regiestoel voor Mission: Impossible door ego van Tom Cruise 

John McTiernan, de regisseur die in de jaren ’80 met Predator en Die Hard maakte, en in de jaren ’90 The Hunt For Red October, Die Hard With A Vengeance, The Last Action Hero en The Thomas Crown Affair was eregast op het internationale festival voor fantastische films in Neuchâtel op 8 juli.



In een interview met het Franse Le Matin bestempelde hij de hedendaagse actiefilms als zielloos: “De actiefilms van tegenwoordig zitten vol haat. Mensen sturen me steeds opnieuw scripts en ik stuur ze terug. Het is gewoon verschrikkelijk.”


Vervolgens bekritiseerde hij de Mission: Impossible-films en vertelde hij dat hij eigenlijk het origineel uit 1996 zou regisseren: “Ik werd gevraagd om de eerste Mission Impossible te regisseren. En ik had toen een ontmoeting met Tom Cruise. Tegen die tijd was hij al Mr. Cool geworden, en voor mij kon je daar niets meer mee aanvangen. Ik wist dat ik problemen zou krijgen met Tom Cruise. Dit zijn geen films, maar gewoon advertenties voor het merk Tom Cruise.”


McTiernan heeft al meer dan 20 jaar geen film geregisseerd. Hij impliceert dat de reden hiervoor de vormveranderingen binnen de industrie zijn: “Ik wil niet voor de studio’s werken en ik ben niet geïnteresseerd in het maken van een film die ik al gedaan heb. Ik heb een paar projecten waar ik aan werk. Ik stond op het punt om weer te gaan filmen toen de Covid toesloeg en alles vernietigde.”

Related posts