Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Disney schrapt Crater al na 7 weken
CRATER (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Disney schrapt Crater al na 7 weken 

Op 12 mei verscheen Crater op Disney+ en nu, amper 7 weken later, verdwijnt de film alweer van het platform wegens besparingen. Een triest record, zeker voor een Disney Original met een budget van 50 miljoen dollar.

De scifi film volgt de avonturen van Caleb Channing (Isaiah Russell-Bailey), een jongen opgegroeid in een mijnkolonie op de maan. Na de dood van zijn vader dreigt hij uitgewezen te worden naar een andere planeet in een godvergeten hoek van ons zonnestelstel. Naast Channing is o.a. ook Mckenna Grace, vooral bekend als kindbruid Esther Keyes in The Handsmaid’s Tale, te bewonderen in één van de hoofdrollen. De regie was in handen van Kyle Patrick Alvarez (The Stanford Prison Experiment).

Crater is niet de enige film die verwijderd werd. Meer dan honderd originele shows en films, zoals Big Shot, Willow, The Mysterious Benedict Society, Better Nate Than Ever en The One and Only Ivan, zijn wereldwijd niet langer op Disney+ te bekijken. De opkuisactie volgt op het bekendmaken van de kwartaalresultaten. Om de cijfers de hoogte in te stuwen moeten de minst bekeken films en series plaats ruimen. Zo bespaart men op de licentiekosten en kan men tegelijkertijd verliezen inschrijven in de boekhouding, met een verlaagde belasting tot gevolg.

De tegenvallende kijkcijfers van Crater zijn echter vooral een gevolg van de beperkte promocampagne. Disney+ gaf nauwelijks ruchtbaarheid aan de release en zo kregen de kijkers niet de kans om de familiefilm te ontdekken. We zijn benieuwd hoe de abonnees gaan reageren.

Related posts