Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Nieuwste van Jon Woo wordt er één zonder dialogen
JOHN WOO (c) IMDB Pro
Nieuws

Nieuwste van Jon Woo wordt er één zonder dialogen 

De eerste opnamen voor Jon Woo’s Silent Night zijn afgerond. Het wordt de eerste Amerikaanse film van de iconische Hong Kongse filmmaker in bijna 20 jaar.

Woo’s laatste Amerikaanse film was de geflopte Ben Affleck-actiefilm Paycheck uit 2003. Daarna heeft hij Hollywood vaarwel gezegd, maar hij is nu terug met een film die op papier intrigerend klinkt.

Woo vertelde aan Vulture dat Silent Night mogelijks in de herfst uitkomt, maar ook dat het een film zonder dialogen wordt en de muziek van Marco Beltrami het drama zal begeleiden.

Jon Woo: “We gebruiken muziek in plaats van taal. De film draait helemaal om beeld en geluid. Het budget was een beetje krap en het schema was strak, maar het zorgde ervoor dat ik mijn werkstijl veranderde. Gewoonlijk maken we voor een grote studiofilm veel opnamen en laten het dan over aan de editing. Maar in deze film heb ik geprobeerd om dingen te combineren. Ik moest mezelf dwingen om een nieuw soort techniek te gebruiken. Sommige scènes deed ik in één shot.”

In Silent Night speelt Joel Kinnaman een vader die op een missie is om zijn jonge zoon te wreken die op kerstavond op tragische wijze in het kruisvuur van bendegeweld terechtkwam. Woo maakte in Hollywood onder andere Face/Off, Mission: Impossible II en Hard Target.

Related posts