Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ELDORADO
ELDORADO (c) IMDB Pro
België boven

ELDORADO 

Eldorado van acteur/regisseur/scenarist Bouli Lanners uit Moresnet-Chapelle (nabij Verviers) viel niet minder dan drie keer in de prijzen in het onderdeel Quainzaine des Réalisateurs in Cannes.

De film vertelt het verhaal van Yvan (Bouli Lanners), een driftige en goed doorvoede veertiger die aan de kost komt als dubieuze venter van vintage wagens. Wanneer hij op een avond huiswaarts keert, betrapt hij in zijn rommelige woning de jonge Elie (Fabrice Adde) op een inbraak. In plaats van hem ineen te slaan, voelt hij een vreemde affectie voor de timide sukkel. Yvan besluit om Elie een lift aan te beiden in zijn oude en tuffende Chevrolet. Samen rijden ze naar Elie’s ouders die tegen de Franse grens wonen. De twee sociale paria’s beginnen samen aan een eigenaardige reis door een wonderlijk, maar vreemd land.

Eldorado is een prettig gestoorde doch uiterst originele en controversiële roadmovie die eigenzinnig en diep kritisch inzoomt op de schrijnende humane ondraaglijkheid van het bestaan. Deze tragikomische roadmovie is bovendien gebaseerd op een waargebeurd feit dat de filmer zelf is overkomen: hij betrapte namelijk zelf op heterdaad een inbreker in zijn huis. Eldorado is Lanners derde film en wie houdt van absurde humor zal niet ontgoocheld zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=3-7Yj5XWh5I


GENRE: roadmovie
JAAR: 2008
REGISSEUR: Bouli Lanners  
CAST: Bouli Lanners, Fabrice Adde, Philippe Nahon, Didier Toupy, Franise Chichy
LAND: België

Related posts