Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Xavier Dolan stopt er definitief mee
XAVIER DOLAN (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Xavier Dolan stopt er definitief mee 

Vorig jaar overwoog Xavier Dolan reeds om te stoppen met filmen. Nu vertelt hij aan de Spaanse krant El Pais dat hij er definitief klaar mee is.

In het interview zegt Dolan: “Ik wil dit werk echt niet meer doen. Ik ben moe. We leven in 2022 en de wereld is drastisch veranderd. Ik wil de tijd nemen om bij mijn vrienden en familie te zijn. Ik wil gewoon commercials maken en op een dag een huis op het platteland bouwen als ik genoeg geld heb gespaard. Ik zeg dat helemaal niet op een trieste manier. Ik wil gewoon iets anders beleven, andere ervaringen opdoen. Ik heb geen zin om twee jaar te werken aan een project dat bijna niemand ziet. Ik heb er te veel passie in gestopt om zo’n teleurstellingen nog mee te maken.”

Dolan is een polariserende figuur voor veel cinefielen. Nadat hij de filmwereld had verrast, met goed ontvangen films als Laurence Anyways, Mommy en Tom at the Farm, ging het daarna niet meer goed.

Het begon allemaal met It’s Only the End of the World uit 2016, een film die de Grote Juryprijs won in Cannes, maar door veel anderen gezien wordt als een van de slechtste films ooit op het festival. Ook met zijn eerste Engelstalige film The Death and Life of John F. Donovan en Matthias and Maxine liep het fout.

Related posts