Subscribe Now
Trending News

Blog Post

WARM BODIES
NICHOLAS HOULT in WARM BODIES (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

WARM BODIES 

Een zombiefilm die eigenlijk een romcom is? Of om het anders te zeggen : een gezond meisje wordt verliefd op een zombie en dat loopt in het begin niet al te goed af. Het leek in ieder geval een prima idee voor Isaac Marion om van dit concept een roman te schrijven. Het werd een hit bij de young adult-fans. Jonathan Levine, de maker van onder meer 50/50 en het bij de genrefans (en Amber Heard-fans) geliefde All the Boys Love Mandy Lane, greep zijn kans om de bestseller te verfilmen.

Warm Bodies is nu een wel wat vergeten film, maar werd destijds toch een dikke hit en lanceerde meteen de carrière van Nicholas Hoult die we onlangs nog als het hulpje zagen van Dracula in Renfield.

De film speelt zich af in vreemde donkere tijden. Door één of ander virus zijn de meeste mensen zombies geworden. Zombies moeten zich wel voeden met mensenvlees en zijn daarom gevreesd, maar zelf worden ze ook opgejaagd door de Bonies die eruitzien als een T-1000 maar dan zonder het lichaam van Schwarzenegger. Best flink filmvoer zou je denken, maar helaas wordt er maar weinig gebibberd want na een kwartiertje worden alle spotlights op de ontluikende romance gezet.

WARM BODIES
WARM BODIES (c) The Movie Database (TMDB)



R. (Nicholas Hoult) vreet het lijf op van Perry (Dave Franco). In de zombiewereld geldt de regel dat wanneer je de hersenen oppeuzelt van je slachtoffer je ook zijn of haar gevoelens en verleden meekrijgt. Voor R. draait dit goed uit, want Perry was tot over zijn oren verliefd op Julie (Teresa Palmer). Klein minpuntje van het verhaal is dat Julie’s vader (John Malkovich op automatische piloot) de leider is van een groep militanten die op de zombies jaagt. De vraag is of er een plekje is in de apocalyptische wereld waar zombies en gezonde mensen samen een gezinnetje kunnen stichten.

Echt slecht wordt Warm Bodies nooit, wel soms langdradig en een tikkeltje vervelend. De reden waarom deze zombieromcom niet volledig op zijn bek gaat is het acteerspel van Teresa Palmer die daarna nooit meer te zien was in een goed draaiende film en Nicholas Hoult die er eerder uitziet als een slecht geschminkte goth dan een bloeddorstige zombie, maar het verder best wel prima doet.

Geregeld bezondigt Levine zich aan het bakvisniveau waardoor het lijkt alsof hij gretig op de Twilight-trein wilde springen, maar gelukkig zijn er her en der nog een paar leuke grapjes zodat de film geen complete foltering wordt. Een noch mossel noch vis-verhaal dus, en hoewel we zo uit ons vuistje met gemak duizenden betere titels kunnen aanbevelen is Warm Bodies best nog genietbaar.


GENRE:  horror, romcom
JAAR: 2013
REGISSEUR: Jonathan Levine
CAST: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Rob Corddry, Dave Franco, Cory Hardrict, John Malkovich
LAND: USA

Related posts