Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ELYSIUM
ELYSIUM (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

ELYSIUM 

In de sf-actiethriller Elysium van de Zuid-Afrikaanse Neill Blomkamp (District 9) is de aarde over-gepollueerd, over-geruïneerd en over-bevolkt. Tiens, alsof dat vertrekpunt ons niet bekend in de oren klinkt, maar soit. Om dit rotzooitje achter zich te laten, hebben de stinkende rijkaards anno 2154 besloten om zich ‘lekker onder ons’ terug te trekken op Elysium – volgens de Romeinse godsdienst een plaats waar de gelukzaligen vertoeven – en hier een gigantisch ruimtestation waar er geen ziektekiemen woelen, misdaad quasi onbestaande is en er enkel een heerlijk zonnetje glimlacht.

Je begrijpt dat de minder begoede Jan met de Pet niet in z’n nopjes is met dit eenrichtings-escapade-paradijs! Reden genoeg voor de minderbedeelden om van leer te trekken in de hoop hun eigen ‘plekje onder de zon’ te veroveren. De actieheld van dienst is ideale schoonzoon Matt Damon, die voor de gelegenheid Max heet, niet ‘Mad’ is, maar mag pronken met een benijdenswaardige sixpack, een blinkende kale knikker en een gazet aan tattoo ’s op zijn gespierde lichaam.

ELYSIUM
MATT DAMON in ELYSIUM (c) The Movie Database (TMDB)


Hij is vastberaden om medische hulp te zoeken om zijn zieke dochtertje te redden en moet hiervoor natuurlijk naar Elysium. Dat verloopt uiteraard niet zonder horten of stoten want commandant Delacourt (Jodie Foster) blijkt geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

Elysium werd de langverwachte opvolger van de uiterst succesvolle District 9 en Blomkamp tekent voor een spetterende en actievolle roetsjbaan die explodeert van de fantastische speciale effecten. Deze spannende en visueel verbluffende actiethriller bevat naast het nodige geweld ook een vat aan kritische reflecties over de discrepantie tussen goed en kwaad, arm en rijk. Sf-voer voor de meer kritische genrefans die momenteel nog niet op Elysium vertoeven.


GENRE:  sciencefiction
JAAR: 2013
REGISSEUR: Neill Blomkamp
CAST: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley, Alice Braga, Diego Luna, Wagner Moura, William Fichtner
LAND: USA

Related posts