Subscribe Now
Trending News

Blog Post

HOMEFRONT
HOMEFRONT (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

HOMEFRONT 

Homefront is (jawel) een verdraaid goede Jason Statham-film geworden. Over het onderwerp zelf moet je je niet te veel illusies maken, want dat heb je al vaker gehoord. Maar het is vooral de opgedreven spanning die regisseur Gary Fleder (ooit nog op de A-lijst met thrillers als Don’t Say A Word en Kiss The Girls) in zijn film stopt die Homefront optilt naar een hoger niveau dan de doorsnee actiefilm.


Bij een vorige missie liep het behoorlijk fout af voor politieagent Phil Broker (Jason Statham), en dat als undercover bij een gevaarlijke motorbende die drugs verhandelt. De boeven raakten wel achter de tralies, maar tijdens de ontknoping werd de zoon van de bendeleider doorzeefd met een regen van kogels. Broker beseft dat hij maar beter zijn biezen pakt en verschanst zich daarom in een afgelegen dorp samen met zijn dochtertje Maddy (Izabela Vidovic). Maar ook daar loopt het fout. Door een dom toeval komt de gewezen flik in aanraking met de lokale drugshandelaar Gator (James Franco) die banden blijkt te hebben met de motorbende die nog steeds op wraak zint.

HOMEFRONT
HOMEFRONT (c) The Movie Database (TMDB)

Niks nieuws onder de zon, maar dat is helemaal niet erg. Homefront is een geslaagde knipoog naar de hoogdagen van de traditionele actiefilm. Dat is normaal, want eigenlijk was het de bedoeling dat Stallone de hoofdrol zou spelen. Door omstandigheden is deze film in de wachtkamer blijven liggen tot op het moment dat Sly het verhaal herschreef en besloot om ook producer te worden.


Statham doet wat we van hem gewend zijn: kloppen en nog eens kloppen dus! Ook opmerkelijk is het spel van James Franco, en dan hebben we het nog niet eens gehad over Winona Ryder als speedhoertje. Op het einde zakt de film wel een beetje in elkaar door net iets te veel clichés, maar desalniettemin is Homefront een goede actieprent.


GENRE:  thriller, actie
JAAR: 2013
REGISSEUR: Gary Fleder
CAST: Jason Statham, James Franco, Winona Ryder
LAND: USA

Related posts