Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Michael Mann’s Ferrari gaat in première op Filmfestival van Venetië
FERRARI (c) The Searchers
Festivalnieuws

Michael Mann’s Ferrari gaat in première op Filmfestival van Venetië 

Michael Mann’s langverwachte speelfilm Ferrari, met in de hoofdrollen Adam Driver, Penélope Cruz en Shailene Woodley zal in wereldpremière gaan op het 80ste Filmfestival van Venetië. Amerikaanse filmdistributeur Neon heeft de distributierechten verworven en zal de film in de Verenigde Staten uitbrengen op eerste kerstdag 2023.

“Michael Mann, één van de meest innovatieve en invloedrijke filmmakers uit de Amerikaanse cinemageschiedenis, werd geraakt door het verhaal van Enzo Ferrari en was vastbesloten om het naar het witte doek te brengen,” verklaarde Neon CEO en oprichter Tom Quinn aan Deadline. “‘Ferrari’ bevestigt Neon’s voortdurende toewijding aan het ondersteunen van visionaire auteurs die de grenzen van cinema verleggen. Samenwerken met Michael Mann aan Ferrari is een droom die uitkomt voor Neon.”

Driver schittert als Enzo Ferrari en Cruz als zijn vrouw Laura Ferrari. Shailene Woodley vertolkt de rol van minnares Lina Lardi. De cast bestaat verder uit Patrick Dempsey als autocoureur Piero Taruffi, Jack O’Connell als autocoureur Peter Collins, Sarah Gadon als Linda Christian en Gabriel Leone als de charismatische Fon De Portago. 

De film wordt eind 2023 in de bioscopen verwacht.

Related posts