Subscribe Now
Trending News

Blog Post

NEVER LET ME GO
NEVER LET ME GO (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

NEVER LET ME GO 

Mark Romanek, de gedreven Amerikaanse videoclipmaker voor onder meer Coldplay, Jay-Z en Madonna, laat zich voor Never Let Me Go – zijn derde speelfilm na Static en One hour Photo – creatief inspireren op het gelijknamige boek van de in Japan geboren Brit Kazuo Ishiguro. 

Dit succesvolle boek is ingedeeld in drie hoofdstukken waarin minutieus het ‘ongewone en korte leven’ van een opmerkelijk trio jonge mensen wordt ontleed. Romanek zet deze intellectuele pageturner om in prachtige beelden die onderbouwd worden door een sterk verhaal dat bovendien aangrijpend wordt geruggensteund door heel overtuigende vertolkingen. 

NEVER LET ME GO
NEVER LET ME GO (c) The Movie Database (TMDB)


Romaneks adaptatie is een efficiënte en bijzonder genietbare literatuurverfilming die het publiek boeit van begin tot eind. Het verhaal? Kathy, Ruth en Tommy zitten samen op de schoolbanken in het Engelse Hailsham, een ogenschijnlijk keurige en bij momenten zelfs sprookjesachtige kostschool. Toch voel je meteen dat er iets niet al te pluis is in dit rurale internaat. De sfeer is té onbezorgd, de tucht té expliciet, de omgeving té beschermend en de toekomstperspectieven té uitgestippeld. Verklappen wat er echt aan de hand is, zou voor wie het boek niet heeft gelezen een afknapper van jewelste betekenen.

Zelf ontdekken waar het ingenieuze plot om draait, is dus de (fascinerende) opdracht! Geloof ons: je wordt meer dan eens op het verkeerde been gezet en de ontknoping is zowel beklijvend als onvoorstelbaar verrassend. Never Let Me Go is een vernuftig, scherp en spannend sciencefiction-relatiedrama annex lyrische liefdesparabel, met oogverblindende fotografie, functioneel kleurgebruik, een ademstokkende boodschap en een prima emo-soundtrack. Kortom: een ‘never let you go’-pareltje! 

GENRE: drama, sciencefiction
JAAR: 2010
REGISSEUR: Mark Romanek
CAST: Carey Mulligan, Izzy Meikle-Small, Keira Knightley, Ella Purnell, Andrew Garfield, Charlie Rowe, Charlotte Rampling, Sally Hawkins, Kate Bowes Renna
LAND : USA

Related posts