Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Josephine Chaplin overleden
JOSEPHINE CHAPLIN (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Josephine Chaplin overleden 

Josephine Chaplin, acteur en dochter van Charlie Chaplin, is overleden. Ze werd 74 jaar. Josephine Chaplin werd geboren op 28 maart 1949 in Santa Monica, Californië, als derde van acht kinderen van Charlie Chaplin en Oona O’Neill. Ze begon haar carrière op het witte doek op jonge leeftijd in haar vaders Limelight uit 1952.

Tijdens haar carrière speelde ze in een aantal buitenlandse films. In 1972 was ze te zien in Pier Paolo Pasolini’s film The Canterbury Tales en Richard Balducci’s L’odeur des fauves. In hetzelfde jaar speelde ze samen met Laurence Harvey in Menahem Golan’s drama Escape to the Sun uit 1972 over een groep mensen die de Sovjet-Unie proberen te ontvluchten.

In 1974 speelde Josephine Chaplin als Martine Leduc in Georges Franju’s Europese misdaad-thriller Shadowman samen met Gayle Hunnicutt en Jacques Champreux. In 1976 speelde Chaplin als Cynthia in Jesús Franco’s horrorfilm Jack the Ripper en als Anna in Jean-Louis van Belle À l’ombre d’un été. Later, in 1984, speelde ze in het Canadese drama The Bay Boy, een film die het begin was van de acteercarrière van haar tegenspeler Kiefer Sutherland.

Related posts